q8e-tron1

De elektrische SUV's van Audi

Audi introduceert een nieuwe elektrische SUV. De Q8 e-tron is de volgende stap in het succes. De Q8 e-tron, het vlaggenschip van Audi's reeks elektrische SUV's en crossovers, is geoptimaliseerd met een rijconcept, verbeterde aerodynamica en een accu met een groter en beter laadcapaciteit. Verder zijn de systemen, motoren en besturing van de elektrische auto’s vernieuwd. De Audi e-tron werd alweer vier jaar geleden gelanceerd en nam in totaal 150.000 exemplaren in productie, waarmee Audi het elektrische pad is ingegaan. Het elektrische portfolio bestaat nu uit acht modellen, welke in 2026 zal worden uitgebreid naar minimaal twintig.

sq8e-tron2

Verbeterde opties

De Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron worden beide aangeboden met drie verschillende transmissies en elektrische vierwielaandrijving.

  • De 50 e-tron en 50 e-tron Sportback hebben respectievelijk een range van 491 en 505 kilometer met een vermogen van 250 kW.
  • De 55 e-tron en 55 e-tron Sportback hebben respectievelijk een range van 582 en 600 kilometer met een vermogen van 300kW.
  • De SQ8 e-tron en SQ8 e-tron Sportback hebben respectievelijk een range van 494 en 513 kilometer met een vermogen van 370 kW.

De Audi Q8 e-tron heeft een accupakket met een (netto)capaciteit van 89 kWh. De Q8 55 e-tron en SQ8 e-tron hebben allebei een accucapaciteit van 106 kWh.

sq8e-tron1

Ontwikkelingen van de Audi Q8 e-tron

De Audi Q8 e-tron is uitgerust met een verbeterde asynchrone motor op de achteras. Wanneer de motor niet in gebruik is, heeft deze minder energie nodig om gebruik te maken van trekkracht. Dit heeft gunstige effecten op de actieradius. Daarnaast wordt de SUV standaard geleverd met luchtvering d.m.v. adaptieve dempers. Om de dynamiek van de auto te verbeteren, zijn de veerkarakteristieken nog meer verfijnd. Verder is aerodynamica een topprioriteit voor de Audi Q8 e-tron. 

De marktintroductie van de Audi Q8 e-tron vindt plaats in het voorjaar van 2023. Tegen het einde van november 2022 kunnen de nieuwe modellen besteld worden en worden daarnaast de prijzen gepubliceerd. Kijk hieronder voor alle specificaties van de Q8 e-tron.