De Audi RS 5 Coupé en RS 5 Sportback hebben een nieuw jasje

11 december 2019

Naar Audi Sport

Flinke update voor RS 5 Coupé en RS 5 Sportback

Audi heeft ook de RS 5 Coupé en RS 5 Sportback een flinke update gegeven, beide modellen zijn nu in lijn met de designtaal van de overige RS-modellen. De update maakt de stijl van de auto nog agressiever, daarnaast krijgt de Coupé en de Sportback een nieuw MMI-bedieningsconcept met een groot centraal touchscreen. Onder het motto 'Never change a winning team', is de twin-turbo V6 met 331 kW/450 pk en 600 Nm aan trekkracht gebleven.

De herkenbare Audi Singleframe-grille is, net als bij alle nieuwe RS-modellen, breder en platter geworden. De luchtinlaten boven de grille geven een knipoog naar de klassieke Audi Sport quattro uit 1984. De 40 millimeter bredere wielkasten geven beide RS 5-modellen een nog stoerdere aanblik. Ten opzichte van de reguliere A5, heeft de RS 5 Coupé en Sportback optionele matrix-LED koplampen met Audi laserlicht.

De diffuser aan de achterzijde is gerestyled en is terug te zien bij de eerder onthulde Audi RS 6 en RS 7. Met hoogglans zwarte, carbon en mat-aluminium accenten uit het carbon stylingpakket, maakt u uw Audi RS 5 nog persoonlijker en stijlt u de auto volledig naar uw eigen smaak. Nieuwe kleuren op de RS-modellen zijn Turbo blauw, te zien op de afbeeldingen, en Tango rood. Daarnaast heeft de Coupé een carbon dak die het wagengewicht met bijna vier kilogram vermindert. Om het uiterlijk nog agressiever te maken, kunt u ervoor kiezen om het Audi logo en de RS-emblemen in zwart uit te voeren. 

MMI-bedieningsconcept

Beide uitvoering van de geüpdatete RS 5 krijgen een nieuw bedieningsconcept met een nieuw 10,1 inch MMI touchscreen. Het grote, vrijstaande scherm heeft akoestische feedback en is licht op de bestuurder gericht voor het bedieningsgemak. In combinatie met het MMI navigatie plus top-infotainmentsysteem voorziet een speciaal RS-scherm de bestuurder van specifieke informatie over de rijtemperatuur, langs- en zijdelingse acceleratie, het sportdifferentieel, de bandenspanning en de bandentemperatuur. 

Kracht en sportiviteit 

De vertrouwde 2.9 TFSI twin-turbo V6 die in de RS 5 Coupé en Sportback goed is voor liefst 331 kW/450 pk en een indrukwekkend koppel van 600 Nm levert, is gebleven. Beide RS 5-modellen sprinten in maar 3,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u en naar een maximale top van 280 km/u. Het vermogen gaat via een achttraps tiptronic-automaat naar de permanente quattro vierwielaandrijving. Optioneel kunt u kiezen voor een sportdifferentieel op de achteras, dit differentieel verdeelt de aandrijfkracht tussen de twee achterwielen en maakt het rijgedrag nog sportiever. Standaard worden beide modellen geleverd op 19 inch velgen, optioneel zijn 20 inch velgen leverbaar in drie varianten die gespoten kunnen worden in hoogglans zwart of mat brons. 

De vernieuwde Audi RS 5 Coupé en RS 5 Sportback worden in het eerste kwartaal van 2020 in Nederland leverbaar. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.