Binnenkort samen te stellen en te bestellen

Het SUV-icoon van Audi, de Q8, krijgt een indrukwekkende facelift. Met verdere verfijning aan het exterieurdesign, de nieuwe velgdesigns, lakkleuren en exclusieve interieuropties kunt u uw persoonlijke Audi Q8 samenstellen.

Het comfort wordt naar een hoger niveau getild in deze sportieve SUV, want ook zijn HD Matrix LED-koplampen, inclusief lasertechnologie voor grootlicht, standaard in de Q8 aanwezig. De prestaties zijn net zo sportief als het design, door het verfijnde motorenaanbod dat elke rit een ongekende beleving maakt. Binnenkort zal er meer bekend worden gemaakt over de exacte prijzen en besteldatum.

Herkenbare nieuwe structuur

De vernieuwde Audi Q8 is voor liefhebbers van luxe auto’s een ware blikvanger. Nieuw is de opvallende grille in honingraatstructuur en stoere contrastkleurige diffusors die zowel aan de voor-, als achterkant sportiviteit uitstralen.

Daarnaast onderscheidt de nieuwe Audi Q8 zich met een geheel vernieuwde lichtsignatuur in de koplampen en achterlichten, waarbij het mogelijk is om te kiezen voor OLED-technologie en volledig aanpasbare opties op verschillende uitrustingsniveaus. Elegantie en innovatie beleeft u zoals nooit tevoren.

Designtaal spreekt

Audi omarmt de iconische SUV-coupé designtaal voor de Audi Q8, waarbij er een perfecte balans is tussen korte overhangen en een lange wielbasis. Dit zorgt voor een elegante details die u tevens naar eigen wens kunt samenstellen met uw favoriete exterieurkleuren en velgen. Voor de echte Audi-liefhebber is er het optionele S line exterieurpakket, waarbij de grille ook is voorzien van een honingraatstructuur.

HD Matrix LED-verlichting met lasertechnologie

De innovatieve lichttechnieken die Audi heeft ontwikkeld voor het hoge segment, zijn standaard te vinden in de Q8. Het zicht wordt verbeterd door de krachtige LED-koplampen en kunt u optioneel kiezen voor HD Matrix LED-koplampen met laser-lichttechnologie. Deze technologie bestaat uit 24 individuele LED’s met een direct herkenbare blauwe omgevingslicht in de koplampen. Niet alleen een luxe, maar ook met een functie, want wanneer u de 70 km/u bereikt, activeert het laserlicht en wordt het lichtbereik aanzienlijk vergroot. Ook is er het nieuwe digitale dagrijverlichting, waarmee de Q8 een karakteristieke en unieke uitstraling heeft. Via het intuïtieve MMI-systeem kunt u kiezen uit vier opvallende lichtsignaturen. Rijden in uw eigen unieke stijl met altijd optimaal zicht, dat doet u in de Audi Q8.

Sportieve Audi SQ8 met V8 TFSI-benzinemotor

Behoefte aan meer sportieve prestaties? Dan is er voor u ook de nieuwe Audi SQ8 TFSI, die met een gedurfd exterieur nóg meer uw aandacht trekt en ook een geweldige rijervaring met zich meebrengt. De SQ8 TFSI is voorzien van een V8 TFSI-benzinemotor met een geheel nieuwe voorspoiler, een sportieve diffuser en een krachtig uitlaatsysteem. Hij onderscheidt zich met zijn L-vormige sleuven in de grille en de grotere luchtinlaten met een verfijnde honingraatstructuur. De prestaties komen tot uiting door zijn vier-liter V8-benzinemotor met een maar liefst 507 pk, gekoppeld aan een snelle achttraps tiptronic-automaat en permanente vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt voor een verbazingwekkende acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 4,1 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Bovendien beschikt de SQ8 TFSI over innovatieve cilinderuitschakeling, wat efficiëntie en brandstofbesparing garandeert wanneer niet alle kracht nodig is.

Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red

Creëer uw eigen unieke stijl met de optionele Black en Black Plus-pakketten, die deze luxe SUV voorzien van schitterende hoogglans zwarte accenten rondom de grille, raamlijsten en voor- en achterbumper. Om het karakter van de Q8 verder te versterken, introduceren we drie nieuwe metallic-kleuren: Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red. Ook het velgassortiment is uitgebreid met vijf nieuwe ontwerpen, die variëren van 21 tot 23 inch. De instapversie biedt nu standaard stiksels op de stoelbekleding in een contrasterende grijze kleur, waardoor het interieur een nog uniekere uitstraling krijgt. U kunt kiezen uit negen beschikbare decoratieve accenten voor het interieur.

Audi virtual cockpit in Full HD

Met de nieuwste update wordt het app-aanbod ook uitgebreid, waardoor uw infotainmentsysteem nog persoonlijker wordt. De software-updates en groeiende app-selectie van Audi maken het mogelijk om uw rit op maat te maken. En dat is niet alles! Met de geavanceerde Audi virtual cockpit, die tevens een upgrade heeft ondergaan, zijn alle waarschuwingen en verkeersinformatie te zien in indrukwekkende Full HD-kwaliteit. Ervaar het komend jaar zelf bij Huiskes-Kokkeler!

Het leveringsprogramma van de Audi Q8 voor Nederland wordt inclusief alle specificaties en prijzen later dit jaar bekendgemaakt. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief op onze modelpagina.