De nieuwe Audi S8 bestelbaar

27 januari 2020

De nieuwe Audi S8 bestelbaar

De nieuwe Audi S8 is vanaf vandaag bestelbaar bij Huiskes-Kokkeler. De S8 mag gerust de ambassadeur voor 'Voorsprong door techniek' worden genoemd. Dit mede door zijn 4.0 TFSI biturbo V8-motor met 571 pk en 800 Nm koppel en de combinatie van innovatieve onderstelsystemen. 

De biturbo V8 is gekoppeld aan MHEV-technologie waarmee de krachtbron een combinatie is van efficiency, comfort en unieke prestaties. De combinatie van de 8 cilinder en de mild-hybrid-technologie zorgen voor de unieke prestaties van deze extreem luxe sedan. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt maar 3,8 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Onderstel: comfortabel en prestatiegericht
Het onderstel van de nieuwe S8 is een waar kunststukje. Het actief gedempte onderstel is zeer voorspelbaar en biedt de inzittenden een comfortabele ervaring. Elk wiel wordt onafhankelijk door elektromechanische actuators opgetild of naar beneden geduwd, hiermee wordt het overhellen van de carrosserie enorm beperkt. Het Audi drive select-systeem heeft een aantal rijmodi waarbij het onderstel naar eigen wens en comfort is in te stellen. Tevens beschikt de Audi S8 over dynamische vierwielbesturing waarbij ook de achterwielen meesturen in bochten en hiermee de draaicirkel aanzienlijk verkleind wordt. 

S-design
In het interieur wordt u ondergedompeld in luxe met hier en daar sportieve S-design accenten. Het S-model is natuurlijk te herkennen aan de kenmerkende dubbele uitlaatpijpen. In het exterieur zijn bijvoorbeeld de buitenspiegels in aluminium optiek, speciale details in de voorbumper en dorpels zijn de kenmerken voor de power sedan. Optioneel is een black stylingpakket beschikbaar voor de S8. 

Connectivity
De bestuurder kan het volledig digitale MMI touch response bedieningsconcept bedienen via twee grote schermen die op hem of haar zijn gericht. Alle relevante informatie over de auto en het rijden wordt getoond op de twee schermen of in de Audi virtual cockpit. In de virtual cockpit kan de bestuurder de navigatie bekijken, is een speciaal S performance scherm voorhanden en via het head-up display krijgt de bestuurder relevante informatie over de weg en de snelheid die wordt gereden. 

De Audi S8 is bestelbaar bij Audi Centrum Hengelo vanaf € 195.404. Heeft u interesse? Neem dan contact op of kom langs in onze Audi showroom te Hengelo!