audiq5sportback1

De Q5 Sportback is hier

De nieuwe Sportback-SUV is een ware eyecatcher. Een vloeiend aflopende daklijn, robuuste bumpers en een singelframe grille met grote luchtroosters kenmerken de nieuwe Q5 Sportback. Ook bij de Sportback kun je nu kiezen uit drie verschillende designs voor de innovatieve OLED-achterlichten. In de 'dynamic'-stand hebben de achterlichten een extra sportief signatuur. Wanneer de Q5-Sportback binnen twee meter van achteren wordt genaderd, geven de achterlichten een waarschuwingssignaal om het achterop komende verkeer te waarschuwen. 

De Sportback is met een lengte van 4,69 meter 7 millimeter langer dan de reguliere Q5, qua breedte en hoogte zijn ze identiek. Door een wielbasis van 2,82 meter biedt de Q5 Sportback zeer veel binnenruimte, dat het zakelijke interieur ten goede komt. Optioneel is het ruimtelijke interieur te verfraaien met Sportstoelen uit de Business edition of het sportieve ‘S line’ interieur van de S edition-uitvoering.

De bagageruimte heeft een inhoud variërend tussen 510 liter en 1.480 liter. De 'achterbank plus' is in lengte verschuifbaar en biedt te mogelijkheid om meer bagageruimte te creëren of juist meer zitcomfort. Standaard wordt een elektrische achterklep meegeleverd.  

audiq5sportback8

De Q5 Sportback maakt ook gebruik van het nieuwe MIB 3 infotainmentsysteem. Het MMI navigatie plus infotainmentsysteem komt met een 10,1 inch touchscreen en maakt voor spraakbediening gebruik van gegevens uit de cloud, het systeem is te activeren door 'Hé Audi'te zeggen of met een knop op het stuur. Optioneel zijn een 12,3 beeldscherm en een head-up display. De car-to-x communicatie waar de Q5 Sportback gebruik van maakt, waarschuwt de bestuurder voor naderend gevaar, zoals een ongeval, een naderende file of een glad wegdek. 

Ervaar de nieuwe Q5 Sportback

Standaard zeer sportief

In Nederland wordt de Q5 Sportback leverbaar in twee sportieve plug-in hybridevarianten en later als Audi SQ5 Sportback. 

De Q5 Sportback is van zichzelf zeer sportief door het standaard meegeleverde sportonderstel. De soepele adaptieve air suspension laat de bestuurder kiezen tussen de bodemspeling bij offroadgebruik of bij hoge snelheden, variërend tussen 45 mm omhoog en 15 mm omlaag. Hill descent control biedt extra veiligheid bij een afdaling op ruig terrein. Het optionele dynamic steering geeft de bestuurder een variabele overbrenging in stuurbewegingen. Bij hoge snelheden wordt de overbrenging minder direct voor een betere koersstabiliteit en bij lage snelheden zijn minder omwentelingen nodig. 

De Q5 Sportback verschijnt in de eerste helft van 2021 op de markt. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt.