De vernieuwde Audi SQ7: Indrukwekkend sportief

Audi heeft de sportieve SQ7 een make-over gegeven. Op basis van het vertrouwde ontwerp, maar voorzien van nieuwe details en een aangescherpt design met nog betere technologie. Nieuwe sportieve accenten aan de voor- en achterkant zorgen voor een sportief en krachtig statement dat past bij 507 pk sterke SUV. 

Wat kunt u nog meer verwachten van de nieuwe SQ7:

  • Geavanceerde Matrix LED-koplampen
  • Optioneel zijn HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht en digitale oled-achterlichten
  • Nieuw ontworpen voorspoiler
  • Een indrukwekkende diffuser
  • Ovale dubbele uitlaatpijpen
  • 3 nieuwe lakkleuren: Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red

Met de de HD-matrix-ledkoplampen met Audi-laserlicht en digitale oled-achterlichten heeft u keuze uit vier paar lichtsignaturen inclusief expressieve animaties. Zo geeft u de SQ7 de uitstraling die het beste bij u past. 

Meer informatie, specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Lees hieronder meer en bekijk de eerste beelden

De highlights qua interieur en motorisering

Interieur

Binnenin is de SQ7 ook veelzijdig. U kunt kiezen voor vijf of zeven zitplaatsen, en de bagageruimte is enorm: 780 tot 1.908 liter. Extra handig: een elektrische achterklep die met een voetgebaar kan openen. De optionele achterbank 'plus' laat u de zit- en leunhoek van elke zitplaats op de achterbank aanpassen. En het interieur? Die is nu nog chiquer met grijze naden op de stoelbekleding en opties voor mat carbon en geborsteld aluminium wat betreft interieurafwerking.

Motorisering

De Audi SQ7 is voorzien van een 373 kW/507 pk en 770 Newtonmeter sterke 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor. Gecombineerd met de standaard 8-traps tiptronic-automaat en quattro wielaandrijving schiet de SQ7 in 4,1 seconden van 0 naar 100 kilometer/uur.  Om efficiënt met de brandstof om te kunnen gaan kan bij lage belasting 4 cilinders worden uitgeschakeld.