Nieuw hoofdstuk

Met ingang van 1 september 2023 zal Gernot Döllner de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG op zich nemen, waarbij hij Markus Duesmann opvolgt als CEO. De aanstelling van Döllner is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Audi AG.

"Met veel waardering wil ik Markus Duesmann bedanken voor zijn inzet om ons merk voor te bereiden op de toekomst. Met een vooruitziende blik en een sterke visie heeft hij een cruciale rol gespeeld in onze elektrificatiestrategie, waarop Audi in de toekomst kan voortbouwen," aldus Manfred Döss, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Audi. "Op dit moment is Gernot Döllner de juiste persoon om onze productstrategie en onze positie op belangrijke markten verder te versterken. Samen met de volledige Raad van Bestuur zal Gernot een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de implementatie van onze strategie."

"Ik voel me vereerd en enthousiast om deze rol voor Audi te mogen vervullen," verklaarde de toekomstige CEO. "Audi is een geweldig merk met een rijke geschiedenis. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het hele Audi-team de toekomst van het bedrijf vorm te geven."

Gernot Döllner heeft een diploma werktuigbouwkunde behaald en trad in 1993 in dienst bij Volkswagen. Hij heeft verschillende managementposities bekleed bij Porsche AG, waaronder hoofd Concept Development en verantwoordelijke voor de Panamera-modellijn. Sinds 2021 is Döllner verantwoordelijk voor de product- en groepsstrategie van de Volkswagen Groep.