kenblock-audis1hoonitron4

Driftkoning

Met de Audi S1 Hoonitron, heeft driftkoning Ken Block zijn nieuwe, langverwachte Electrikhana-video vandaag gepresenteerd. Dit volledig elektrische prototype werd speciaal voor dit doel ontwikkeld en gebouwd bij Audi Sport, en is door Audi Design ontworpen en geïnspireerd op een icoon van het merk. 

kenblock-audis1hoonitron15

Door Las Vegas

Langs de beroemde Eiffeltoren-replica driften, een spectaculaire jump vanaf het parkeerdek van een naastgelegen hotel en donuts driften voor het oog van Le Mans-legende Tom Kristensen. Dat is waar Ken Block, de Audi S1 Hoonitron en iconen uit de Audi Tradition-collectie vannacht fanatiek mee bezig waren in Las Vegas. De Amerikaanse ster toverde met de Audi S1 e-tron quattro Hoonitron het gokparadijs in de woestijn in Nevada om tot driftparadijs. Nu is het resultaat eindelijk te zien. 

“Met de S1 Hoonitron zijn we een voor Audi compleet nieuwe weg ingeslagen”, aldus Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Het was een fantastische uitdaging om een volledig elektrisch prototype te ontwikkelen dat voldoet aan de vereisten van onze partner Ken Block. En mooi om te zien hoe onze merkslogan ‘Voorsprong door Techniek’ hiermee een geheel nieuwe lading krijgt.”

kenblock-audis1hoonitron6

One-of-a-kind

De Audi S1 Hoonitron heeft twee elektromotoren, is vierwiel aangedreven, heeft ontzettend veel vermogen, een koolstofvezel chassis en voldoet volledig aan de veiligheidseisen van de FIA, het overkoepelende autosportorgaan dat iedereen ook wel kent vanuit de Formule 1. Audi Sport heeft de auto als een ‘one-of-a-kind’ ontwikkeld, exclusief voor Ken Block. Onder leiding van chief designer Marc Lichte, tekende Audi Design voor het ontwerp. De S1 Hoonitron doet denken aan de legendarische Audi Sport quattro S1, waarmee Audi deelnam aan de beroemde Pikes Peak heuvelklim. Ken Block en zijn team werden door de diverse afdelingen van Audi veel betrokken tijdens het ontwikkelingsproces van deze auto.

kenblock-audis1hoonitron14

Audi Tradition-legends

Naast de S1 Hoonitron zijn er in de nieuwe Electrikhana-video ook gastoptredens weggelegd voor modellen uit de collectie van Audi Tradition. Zoals de Audi 90 IMSA GTO (1989), de Audi 200 Trans Am (1988), de Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), de Audi quattro Groep B A2 (1984) en de Audi R8 LMP en Audi R18 e-tron quattro Le Mans-auto’s. Omdat het daar over de Le Mans gaat, kan Tom Kristensen natuurlijk niet ontbreken in onderstaande video. Met negen overwinningen is hij recordwinnaar van de iconische endurance-race.

Bekijk de video
Play

Bekijk de video