Culinaire hotspot nabijgelegen

Na de ‘Audi charging hub’ te hebben geplaatst in Nürnberg en Zürich, is de derde nu ook in Berlijn geopend. Dit laadstation is tevens gevestigd aan de culinaire hotspot Frischeparadies. Om de energievoorziening zo efficiënt mogelijk te maken, komt er in de toekomst een bufferopslag met second-life batterijen uit testauto's die bij deze Audi charging hub worden geïnstalleerd.

audicharginghubnuumlrnberg1

Hoe gaat de energieverdeling in zijn werk?

Audi is in staat om het beheer van haar energie aan te passen op de energiebehoefte vanuit Frischeparadies, wanneer er momenten zijn dat Frischeparadies minder energie vraagt van het netwerk, wordt op die momenten de bufferopslag opgeladen. Audi heeft het streven om op termijn een zo efficiënt mogelijke energievoorziening te ontwikkelen. Daarbij worden er ook naar mogelijkheden gezocht om energie uit hernieuwbare bronnen in te kopen voor de meest gunstige prijs.

audicharginghub9

Wat is er nieuw aan deze?

Bij de nieuwe Audi charging hub in Berlijn is er een mogelijkheid gevonden hiervoor: er wordt een bufferopslag aangesloten op batterijen uit gedemonteerde testauto’s van Audi (ook wel second-life batterijen genoemd). Deze bufferopslag wordt enkel gebruikt door het snellaadstation wanneer het stroomnet op dat moment veel gebruikt wordt. Hierdoor blijft het snellaadstation altijd een maximum laadvermogen van 320 kW leveren voor gebruikers en ontstaan er op drukke momenten geen lange wachtrijen.

audicharginghubnuumlrnberg3

In de lounge tijdens het laden

Bij Audi charging hubs in Nürnberg en Zürich zijn de gebruikers enorm lovend over de laadstations. Eigenaren van alle elektrisch aangedreven automerken kunnen hier reserveren voor opladen, niet enkel Audi-gebruikers. In december 2021 werd de laadlocatie in Nürnberg door Audi geopend en kent momenteel zes snelladers. 70% van de gebruikers maakt tijdens het laden bij de charging hub gebruik van de 200 vierkante meter grote lounge boven de laadpunten. Gemiddeld worden dagelijks 36 laadsessies uitgevoerd en op de drukste dag tot nu toe kwamen 62 auto’s snelladen in Nürnberg. Hiervan is de helft van de gebruikers Audi-rijder. Afgelopen januari werd er de 10.000ste gebruiker verwelkomd door Audi. Ook in Zürich neemt de vraag sterk toe, waardoor de conclusie getrokken kan worden dat de Audi charging hubs in steden zeer populair zijn en worden.