De prijzen van de Audi e-tron GT zijn bekend gemaakt. Het merk lanceert de introductie van de prachtige, elektrische gran turismo met twee aantrekkelijke limited editons: de e-tron GT edition ZERO en de e-tron GT edition ZERO Competition. Van de genoemde ZERO-modellen zijn in totaal maar 100 exemplaren beschikbaar. De stijlvolle Audi e-tron GT is nu al te reserveren, de geïnteresseerden kunnen een productieplek reserveren. In de maand mei arriveert hij bij Huiskes-Kokkeler. 

De prijzen van de Audi e-tron GT, die altijd beschikken over quattro elektrische vierwielaandrijving, beginnen bij € 104.895.

e-tron GT prijzen 3

e-tron GT ZERO

Audi markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis met de Audi e-tron GT. Om dit te onderlijnen, heeft Audi de e-tron GT edition ZERO ontwikkeld. Deze limited edition is beschikbaar in een oplage van slechts 100 exemplaren. De versie wordt aangeduid door een 1 van de 100 edition ZERO-gravering in de achterste zijruit en de ZERO-interieurbadge.

Naast de standaardopties als MMI navigatie plus, 3-zone automatische airconditioning, interieurvoorverwarming/koeling en Audi drive select, heeft de nieuwe e-tron ook 21 inch lichtmetalen velgen, Matrix LED-koplampen met Audi Laserlight. Beschikt de auto over animatieverlichting bij het openen/sluiten van de auto en heeft het standaard metallic lak. 

Bestuurders en passagiers worden verwelkomd door verlichte instaplijsten. De sportstoelen pro – voorbehouden aan de edition ZERO – zijn bekleed met leder (honingraatmotief) en hebben maar liefst 18 elektrische verstelmogelijkheden. Het interieur is naar wens in te stellen door het ambient lichtpakket (multicolor, daarbij zorgt het Bang & Olufsen 3D Premium Sound System voor een unieke luisterervaring. 

De ZERO beschikt over het Assistentiepakket ‘Plus’. Hierin komen er verschillende hoogwaardige assistentiesystemen samen: denk aan adaptieve cruise control, fileassistent, active lane assist, Audi side assist en Top View 360.

e-tron GT prijzen 2

e-tron GT ZERO Competition

De tweede limited edition is de e-tron GT edition ZERO Competition. Deze Gran Turismo combineert de luxe van de e-tron GT edition ZERO met sportieve elementen. Denk hierbij aan de singleframe grille, bumpers, dorpels, buitenspiegels en de Audi-ringen die allemaal zijn uitgevoerd in hoogglans zwart, wat samen met privacy glass zorgt voor een extra donker accent. Ook vallen de 14-voudig elektrisch verstelbare Sportstoelen plus op in het interieur. Net als de andere ZERO-uitvoering, beschikt deze limited edition over ZERO-raamgravering en een edition ZERO interieurbadge.

e-tron GT prijzen

Prijzen Audi e-tron GT

· Audi e-tron GT € 104.895

· Audi e-tron Gt edition ZERO € 127.995

· Audi e-tron GT edition ZERO Competition € 127.995

e-tron GT

De Audi e-tron GT combineert het karakter van een gran turismo met elektrische aandrijftechnologie. De vijfpersoons e-tron GT heeft een elektromotor op de voor, maar ook op de achteras. Het vermogen van het systeem bedraagt 350kW/476 pk en heeft met een boostmodus zelfs 390kW/530 pk. Dankzij de automatische tweeversnellingsbak heeft de e-tron een acceleratie van 0-100 km/u in 4,1 seconde en een begrensde topsnelheid van 245 km/u. de e-tron GT is een echte quattro doordat elke as over een eigen elektromotor beschikt. De Audi heeft een accupakket met een capaciteit van 93 kWh (netto 86 kWh), geplaatst in de wagenvloer. Hierdoor is er een actieradius van 487 km (WLTP) haalbaar. Door de innovatieve 800 volt-technologie is het mogelijk om zeer snel te laden: 5 minuten laden met bij een 270 kW gelijkstroomlaadpunt zorgt voor 100 kilometer extra rijplezier. Het laden van 5 naar 80% duurt onder goede omstandigheden ongeveer 23 minuten.