audiampionity2

Uitbreiding IONITY-netwerk ondersteunt Audi’s elektro-offensief

IONITY gaat vors investeren om tegen 2025 meer dan 5.000 extra snelladers te installeren. Daarmee creëert de joint-venture – waarin Volkswagen met zijn merken Porsche en Audi een aandeel heeft – meer dan duizend locaties voor snelladen tot 350 kW. Het nieuwe vlaggenschipconcept van IONITY en de innovatieve ‘Plug & Charge’-functie voor Audi e-tron-modellen verbeteren uw oplaadervaring.

De oplaadinfrastructuur heeft een grote impact op het succes van e-mobiliteit. IONITY, dat nu al Europa’s grootste open high-power charging (HPC) netwerk in 24 landen heeft, investeert daarom 700 miljoen euro in zijn snellaadnetwerk voor elektrische auto’s. IONITY gaat het aantal 350 kW high-performance snelladers verhogen tot ongeveer 7.000 tegen 2025, terwijl er nu ruim 1.500 snelladers beschikbaar zijn. Bovendien worden ze niet meer alleen langs snelwegen gebouwd, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke doorgaande routes. Hierdoor neemt ook het aantal laadlocaties toe van iets minder dan 400 naar ruim duizend.

Meer oplaadmogelijkheden per locatie

Tevens bouwt IONITY bestaande laadlocaties verder uit waar veel vraag is naar snelladers. Toekomstige locaties beschikken standaard over zes tot twaalf snelladers, waardoor u aanzienlijk minder lang dient te wachten en laden. Bovendien is IONITY van plan meer eigen grond te verwerven om laadlocaties te bouwen en te exploiteren. Door middel van overdekte laadpalen of complete laadfaciliteiten inclusief eetgelegenheden en winkels, poogt IONITY het comfort en de service tijdens het laden aanzienlijk te verhogen. Als teken van duurzaamheid leveren alle IONITY-laadstations volledig hernieuwbare energie, waardoor CO2-neutraal en emissievrij rijden mogelijk wordt gemaakt.

Belangrijke rol voor IONITY

Audi bouwt het volledige elektrische gamma uit met meer dan twintig volledig elektrische modellen tegen 2025. Vanaf 2026 worden louter volledig elektrische modellen gelanceerd. Zo bevestigt Markus Duesmann, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG: “Met de focus op het bevorderen en verbeteren van het laadnetwerkaanbod gaat de enorme uitbreiding van IONITY een sleutelrol spelen bij het aantrekkelijker maken van elektrisch rijden.” 

Ook wordt IONITY's netwerk van Europese snellaadstations de basis van Audi's eigen oplaadservice: de e-tron Charging Service. Met slechts één laadpas biedt de e-tron Charging Service momenteel toegang tot meer dan 280.000 laadpunten in 26 Europese landen. E-tron-rijders die gebruikmaken van de e-tron Charging Service, profiteren bij de IONITY snellaadstations van een sterk verlaagd tarief. Dit tarief ligt momenteel op 0,31 cent per kilowattuur. 

Premium opladen: Plug & Charge (PnC)

Vanaf december wordt exclusief op het IONITY-netwerk de premium laadvorm genaamd ‘Plug & Charge’ (PnC) aangeboden. Deze laadwijze van Audi biedt de mogelijkheid om elektrische auto's zonder een RFID-kaart (radiofrequentie-identificatie) of zelfs een app op te laden. Het authenticatieproces vindt automatisch plaats bij laadstations via versleutelde communicatie, wanneer de laadkabel is aangesloten op de auto. Vervolgens gaat het laadproces van start waarbij de facturatie na afloop automatisch wordt afgehandeld. Om dit systeem te gebruiken, dient u over een PnC-compatibel Audi e-tron-model te beschikken (een model met productiedatum na kalenderweek 48/2021) en een actief e-tron Charging Service-contract. Daarna dient u de PnC-functie alleen in de myAudi-app en in de MMI van uw Audi e-tron te activeren.