A218137_medium

De vernieuwde Audi A8 biedt comfortbeleving van het hoogste niveau

De gestelde wensen aan de Audi A8 blijven veranderen voor zowel bestaande als potentiële klanten. Op dit moment zijn ruimte, tijd en individuele keuzes de belangrijkste wensen. Daarnaast blijven de traditionele eigenschappen zoals een bijzondere rijervaring en een beleving van luxe en kwaliteit gewild. In de vernieuwde A8 worden deze elementen samengevoegd waarbij een breed totaalconcept wordt gecreëerd, bestaande uit ultiem comfort met de nieuwste technologieën. 

Comfortoptimalisatie

Om aan de comfort- en luxewensen te voldoen van bestaande klanten als mogelijke nieuwe kopers, beschikt de nieuwe Audi A8 over de allerlaatste technologieën op het gebied van veiligheid, verlichting en infotainment. De relaxfauteuil achter in de A8 L toont aan hoe ver Audi kan gaan als het gaat om comfort. De stoel is op vele manieren elektrisch verstelbaar en de passagier kan met de voeten op de voetsteun zelfs gebruik maken van massage- en verwarmingsfuncties voor de voetzolen. Het Air Quality Pakket draagt bij aan het optimaliseren van een gezond interieurklimaat, waarbij het efficiënte filtersysteem van de automatische vier-zone airconditioning schadelijke stoffen en fijnstof buiten het interieur houdt. Het filter helpt zelfs allergenen en micro-organismen onschadelijk te maken.

Ontspannen van A naar B

Naast het interieur ondersteunt zelfs de verlichting van de A8 een ontspannen rijervaring. De digitale Matrix LED-koplampen beschikken over DMD-technologie waarbij 1,3 miljoen microspiegels het LED-licht breken in pixels. De individuele aansturing van de microspiegels maakt een zeer precieze lichtverdeling mogelijk, waardoor de bestuurder een breed en extreem heldere zee van licht ervaart. Dit lichtveld draagt bij aan het detecteren van bijvoorbeeld wegmarkeringen bij wegwerkzaamheden.  De digitale OLED-achterlichten zijn uitgerust met de nabijheidsfunctie. Als weggebruikers binnen twee meter van de A8 komen, lichten de achterlichten automatisch op. Ook deze functie heeft een positief effect op de veiligheid. 

De ultieme klantenwens

Om de ontwikkeling van de Audi A8 af te stemmen op de individuele behoeften van de klant, heeft Audi de Audi Innovators Circle-app geïntroduceerd, waarin 800 klanten uit de A8-doelgroep zijn verenigd. Zij laten hun wensen duidelijk en uitgebreid naar vorenkomen middels enquêtes en verdiepende vragensessies. Dit resulteert in verkregen kennis zoals het gegeven dat de Audi A8 in China grotendeels wordt gereden als een limousine inclusief chauffeur. Daarnaast is de klandizie in China gek op technische gadgets. De jaarlijkse New Car Buyer Survey die wordt uitgezet in Europa, de VS en China draagt tevens bij aan het in kaart brengen van de precieze klantenwens.

Succesvolle innovaties

Uit de onderzoeken van de A8-klanten blijkt dat de Audi A8 niet wordt gezien in een traditionele klasse, maar juist in een innovatief, toekomstgericht en modern segment. Dit is mede te danken aan de vele individuele mogelijkheden die Audi biedt bij het samenstellen van de A8. Zo is de A8 L is de perfecte limousine om in gereden te worden. Dankzij de vierwielbesturing is de A8 zeer wendbaar en daardoor ook geschikt voor de stedelijke omgeving. De uitgebreide ondersteltechnologieën zoals de predictive active suspension en de luchtvering, heeft de A8 meerdere persoonlijkheden: uiteraard staat de A8 symbool voor optimaal comfort, maar biedt ook de scherpte en dynamiek van een sportwagen wanneer ernaar wordt gevraagd. 

De Audi A8 blijft de innovatie-aanjager bij Audi. Het vlaggenschip van Audi geeft zijn technologieën namelijk door aan andere modellijnen binnen het Audi-gamma, waardoor alle Audi-rijders hiervan zullen profiteren. Wilt u meer te weten komen over de Audi A8? Klik dan op de onderstaande button.