Onze autotechnicus Olaf heeft tijdens de finale van de mbo vakwedstrijd 'Skills Heroes' het podium mogen beklimmen. Bij Skills Heroes strijden mbo-studenten voor de titel van beste vakman/vakvrouw in hun vakgebied. Na de voorronde en de kwalificatie mocht Olaf zich opmaken voor de finale. Zijn prestaties in de Brabanthallen waren goed voor de tweede plek in de categorie autotechnicus.

Olaf werd door zijn opleiding tot technisch specialist (niveau 4) hij gevraagd om mee te doen aan Skills Heroes. "Ik wist eerst niet wat Skills Heroes inhield, maar vond het een eer dat ik ervoor ben gevraagd als vertegenwoordiger voor autotechniek van het ROC van Twente. Ik heb dus gelijk ja gezegd", aldus Olaf. Al snel kwam Olaf erachter dat het een hele happening is. In de kwalificatieronde nam hij het op tegen negentien andere studenten. Na het uitvoeren van de opdracht kreeg hij te horen dat hij bij de beste acht studenten zat, dus mocht hij door naar de finale. Daar strijden studenten van ruim 50 vakrichtingen tegen elkaar om de beste te zijn in hun vakgebied.

IMG_6767

Eigen wedstrijd spelen

Tijdens de finaleronde, verdeeld over twee dagen, moest Olaf verschillende opdrachten uitvoeren. Hij streed met andere studenten om de beste autotechnicus te worden. Bij de opdrachten werden zowel kennis als vaardigheden getoetst. Zo was er een Audi Q8 met een storing op de linkerachterdeur en moest een Volkswagen Passat GTE juist gediagnosticeerd worden. Ook was er een communicatieopdracht waarbij de communicatie met een klant nagebootst werd. "Ik ben heel rustig gebleven bij de opdrachten. Van te voren heb ik gezegd: ik ga mijn eigen wedstrijd spelen", volgens Olaf. 

Op het podium

De prijsuitreiking vond plaats voor een volle zaal in de Brabanthallen, waarbij ook familie en vrienden van Olaf aanwezig waren. Een onafhankelijk jury beoordeelde Olaf tot een fantastische tweede plek. 

"Toen ik het podium op werd geroepen was ik superblij. Vervolgens werd de volgorde van drie naar één genoemd en ging er een kleine teleurstelling door me heen dat ik geen eerste was geworden. Maar al snel was ik blij, want je bent wel tweede van Nederland", zegt de ambitieuze Olaf. Zijn doel is nu om zijn mbo-niveau 4 diploma te behalen. "Daarna wil ik alle trainingen binnen PON afronden en onvervangbaar worden."

Hoe kijkt hij terug op zijn Skills-avontuur? "Het is een hele ervaring geweest en ik heb mijn kennis enorm kunnen verrijken. En dan word je ook nog tweede van Nederland", zegt de trotse Olaf. 

Ook aan de slag in onze werkplaats?

Of je nu al beschikt over uitgebreide kennis of juist net begint, wij zijn altijd op zoek naar Automonteurs. Bekijk onze vacatures en ontdek hoe je bij Huiskes-Kokkeler de volgende stap in je carrière kunt zetten. Klik op de onderstaande button om onze vacatures te bekijken.