Presentatie CUPRA DarkRebel

De CUPRA DarkRebel is gepresenteerd op de IAA Mobility in München. Deze conceptauto duwt de grenzen van CUPRA's design op en is de eerste auto die volledig is ontwikkeld binnen de virtuele wereld van de CUPRA Metahype, in samenwerking met en voor toekomstige generaties bestuurders. Meer dan 270.000 leden van de CUPRA Tribe hebben de Hyper Configurator in de Metahype gebruikt om het ontwerp van de DarkRebel te beïnvloeden. In het virtuele designlab zijn talloze configuraties samengebracht tot één enkel ontwerp.

cupradarkrebel6

Van virtueel naar werkelijkheid

Bij de onthulling van de tastbare auto op de IAA in München is de CUPRA DarkRebel van virtueel naar werkelijkheid overgegaan. Het resultaat is een volledig elektrische sportwagen met twee zitplaatsen in de vorm van een 'shooting-brake', die de passie en mentaliteit van het CUPRA-merk duidelijk weerspiegelt. De mysterieuze, kwikachtige lak aan de buitenkant bestaat uit een licht en voelbaar materiaal dat duurzaamheid benadrukt. 

cupradarkrebel3

Pure obsessie

De CUPRA DarkRebel overstijgt alle grenzen van de digitale en de echte wereld. Dit paradigma van een showcar is tot stand gekomen dankzij de gehele CUPRA Tribe in plaats van door een individuele ontwerper. Het is een rebels design geworden met een duidelijk doel: laten zien dat elektrische auto’s sexy, emotioneel en provocerend kunnen zijn”, aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. CUPRA staat voor pure obsessie. Het is een merk gemaakt door mensen die gefascineerd zijn door wat ze doen. De DarkRebel is daar het bewijs van. 

cupradarkrebel5

Verlichting definieert het model

In het ontwerp van de DarkRebel speelt verlichting een cruciale rol. Dit begint al bij het opvallende verlichte logo. Een ander opmerkelijk detail is de gedurfd vormgegeven, scherpe voorkant van de auto, benadrukt door CUPRA's kenmerkende driehoekige lichtsignatuur, waardoor de auto tot leven lijkt te komen. Het verlichtingsconcept is gebaseerd op het opdelen van het CUPRA-logo in drie driehoeken, die vervolgens worden toegepast als dagrijverlichting. 

cupradarkrebel7

Futuristische Design

De CUPRA DarkRebel Showcar heeft een opvallend ontwerp met een transparante "Spine" die de voor- en achterkant van de auto verbindt. De donkerviolette lakkleur verandert van tint afhankelijk van het licht, wat de uitstraling versterkt. Het velgontwerp is geïnspireerd op raceauto's. Met royale afmetingen en deuropeningen van 2,2 meter, biedt de DarkRebel gemakkelijke toegang tot het duurzame interieur, gemaakt van 90% biologisch afbreekbaar bamboe. Het ergonomische stuur is geïnspireerd op gaming voor gebruiksgemak. Een indrukwekkende mix van stijl en innovatie. 

Optimale klimaatbeheersing

Het interieur van de CUPRA DarkRebel wordt optimaal beheerd door een geavanceerd klimaatsysteem met een warmtecamera op het dak. Dit systeem past voortdurend de temperatuur en luchtstromen aan, met luchtuitlaten onder de voorruit die reageren op de behoefte van het interieur. Deze luchtuitlaten, bekleed met ademende stretchstof, worden zichtbaar afhankelijk van de luchtstroom, en de kleur van de interieurverlichting geeft aan of het interieur opwarmt of afkoelt. Dit zorgt voor een comfortabele en geavanceerde klimaatbeheersing binnenin de auto.

De CUPRA DarkRebel werd tijdens onthuld tijdens de Volkswagen Group Night en wordt vervolgens op de IAA Mobility 2023 in München in de week van 4-10 september gepresenteerd op de CUPRA 'Open Space'.