Dromen worden waargemaakt

Voor ontwerpers is elk nieuw model een creatieve meesterproef. Geen grenzen, alleen eindeloze mogelijkheden. Het moet opvallen, intrigeren en de toekomst van het merkontwerp bepalen. Een model kan de koers aangeven die een merk wil volgen, of zelfs tastbaar worden in de werkelijkheid. De CUPRA Tavascan voldoet aan deze criteria. In 2019 verraste hij iedereen op de IAA in Frankfurt als een brutaal studiemodel met baanbrekend design. Vier jaar later verbaasde hij de wereld opnieuw tijdens zijn wereldpremière in Berlijn. Het productiemodel behoudt de essentie van de conceptauto en weerspiegelt perfect het 'leitmotiv' van CUPRA: als we ervan kunnen dromen, kunnen we het creëren.

tavascan15

Een andere weg, maar toch de eigen weg

Toen CUPRA Design Director Jorge Diez en zijn team de contouren schetsten van een baanbrekende elektrische SUV, wisten ze dat niet iedereen het meteen zou omarmen. Maar dat is precies waar zij naar op zoek waren, wat betekent dat het als een uniek en gedurfd statement overkomt. “Bij CUPRA willen we onze eigen identiteit behouden en niet toegeven aan de verwachtingen van anderen. Als designers voelen we de drang om grenzen te verleggen, zonder ons zorgen te maken over de mening van anderen. En dat is precies wat we hebben gedaan met de CUPRA Tavascan. Het is geen reactie op verandering, het ís de verandering zelf: een auto die de normen uitdaagt en een nieuwe koers bepaalt.”

cupratavascan8

Nieuw lichtdesign met driehoeksvormen

De Tavascan stapt vol zelfvertrouwen het elektrische gamma van CUPRA in, na de succesvolle Born. Deze auto straalt persoonlijkheid uit en bewijst dat CUPRA altijd de eigenzinnige weg bewandelt. Zijn stoere en mysterieuze voorkant met een V-vormige motorkap is een ware blikvanger. Maar wat echt opvalt, zijn de koplampen met hun unieke lichtsignatuur bestaande uit drie driehoeksvormen. Deze symbolen maken het toekomstige merkdesign persoonlijk en, samen met het verlichte merkembleem, versterken ze voor het eerst op deze manier de onmiskenbare merkidentiteit van CUPRA.

tavascan12

De ‘Spine’: interieurrevolutie

Met het interieur van de Tavascan heeft CUPRA een ware revolutie ondergaan! Een absoluut hoogtepunt is de centrale 'Spine'-structuur. Dit wordt beschouwd als een meesterwerk van kunst, een ongekend accent dat nergens anders op deze manier is toegepast. Het is een iconisch, futuristisch element in het interieur dat het hele dashboard draagt. De 'Spine' ondersteunt het gevoel van ruimte in het interieur en creëert het, samen met de vooruitstrevende sfeerverlichting, een unieke designtaal vol karakter. CUPRA’s hoofddesigner van CUPRA legt het hieronder uit!

Het ontwerpproces
Play

Het ontwerpproces

Jorge Diez praat u bij