Keuze uit 210 kW (286 pk) en 250 kW (340 pk), actieradius tot 547 kilometer*

Begin oktober, volgende week al, komt CUPRA met een exclusieve sneak peek van de nieuwe CUPRA Tavascan in de CUPRA City Garage Rotterdam. Van 4 tot en met 8 oktober kan Nederland al kennismaken met deze nieuwe 100% elektrische SUV-coupé, die volgend jaar beschikbaar wordt. Gedurende vijf dagen wordt de CUPRA Tavascan tentoongesteld in de CUPRA City Garage Rotterdam, maar enkel voor de gelukkigen die zich snel aanmelden voor deze exclusieve voorproef. Dit biedt een speciale kans om vooruitlopend op de lancering alle details van de Tavascan te ontdekken. Inschrijven kan nu via deze link.

cupratavascan4

Sportiviteit en rijplezier

De Tavascan is na de Born het tweede volledig elektrische model van CUPRA. Deze auto straalt persoonlijkheid uit en bewijst dat CUPRA een eigen koers vaart. De Tavascan, gebouwd op het MEB-platform, biedt twee krachtige aandrijfopties die sportiviteit en rijplezier naar een nieuw niveau tillen. De variant met een 210 kW/286 pk elektromotor levert achterwielaandrijving, terwijl de Tavascan VZ, indruk maakt met vierwielaandrijving dankzij afzonderlijke elektromotoren op de voor- en achteras. Met een totaal vermogen van 250 kW/340 pk en aanzienlijk koppel (545 Nm achter, 134 Nm voor), biedt de VZ sportieve prestaties, waaronder een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,6 seconden.

cupratavascan8

CUPRA Mode

Dankzij de flexibele krachtverdeling en de aanpasbare rijmodi, waaronder Range, Comfort, Performance, CUPRA, Individual en Traction (de laatste voor de vierwielaangedreven variant), biedt de Tavascan VZ het verwachte sportieve rijplezier van CUPRA. Elke Tavascan is uitgerust met een 77 kWh watergekoeld accupakket, wat zorgt voor een maximale actieradius van 547 kilometer voor de achterwielaangedreven versie (Tavascan VZ: 517 km). De CUPRA Tavascan is gepland voor release in 2024. Voor de ongeduldige liefhebbers is er nu de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een exclusieve sneak preview in de CUPRA City Garage Rotterdam.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.