Nieuwe kijk op interieur- en exterieurdesign

De uitbreiding van CUPRA met de nieuwe Terramar, Tavascan en UrbanRebel is de toekomst van CUPRA niet alleen elektrisch, maar ook duurzaam. Dit komt met name dankzij het design van de modellen. Met de nieuwe digitale technologieën heeft CUPRA een nieuw designconcept gecreëerd waarbij materialen opnieuw worden uitgevonden en een nieuwe toepassing krijgen. CUPRA laat hiermee zien dat duurzaamheid en emotie perfect samengaan in de meest moderne designs.

Een nieuw tijdperk van elektrische auto’s vereist een geheel nieuwe kijk op interieur- en exterieurdesign, vooral als het gaat om duurzaamheid. Het Color & Trim-team van CUPRA werkte aan dit concept. “We wilden afstappen van de traditionele automaterialen en beter aansluiten bij de voorkeuren van een nieuwe generatie kopers, die natuurlijke materialen waarderen, het milieu respecteren en duurzame groei stimuleren. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid ons de mogelijkheid heeft gegeven een nieuwe invulling te geven aan de authenticiteit van CUPRA”, zo verklaart Francesca Sangalli, Head of Color&Trim Concept & Strategy van CUPRA.

sustainability-and-digital-technology-to-create-a-unique-design-for-cupras-new-electric-heroes-05-hq

Van kevlar en koolstofvezel naar vlas en hennep

Duurzaamheid is voor de filisofie van CUPRA essentieel en krijgt nu een nieuwe invulling in de Terramar, Tavascan en UrbanRebel. Deze drie modellen zijn de toekomstige elektrische modellen van CUPRA. “We experimenteren met natuurlijke materialen die normaliter niet worden gebruikt in de auto-industrie”, vervolgt Francesca. Zo werkt CUPRA met natuurlijke vezels van planten, zoals vlas of hennep, om onderdelen te creëren die tot voorheen van koolstofvezel waren gemaakt. Deze planten hebben ook de eigenschap een grote hoeveelheid CO2 op te nemen, waardoor het kweken ervan goed is voor het milieu. “En de prestaties van de onderdelen die we maken zijn vergelijkbaar met die van kevlar of koolstofvezel”, aldus de designer.

sustainability-and-digital-technology-to-create-a-unique-design-for-cupras-new-electric-heroes-02-hq

Nieuwe look & feel

Tevens worden gerecyclede kunststoffen door CUPRA op een exotische manier gebruikt. “We maken onderdelen voor het interieur met geavanceerde gerecyclede polymeren, waarbij we kunststof opnieuw interpreteren om het mooi en duurzaam te maken”, zegt Francesca. Een paar interieuronderdelen hebben bijvoorbeeld een nieuwe look & feel gekregen door er metaaldeeltjes in te integreren.

sustainability-and-digital-technology-to-create-a-unique-design-for-cupras-new-electric-heroes-03-hq

Van 2D naar 4D

CUPRA wilde een nieuwe invulling van design realiseren. Dit werd gerealiseerd door het combineren van duurzaamheid, creativiteit en het gebruik van de nieuwste digitale technologieën. Parametrisch design en 3D-printen waren de sleutel tot deze transformatie. “Digitale technologie heeft ons de mogelijkheid geboden om onmogelijke oppervlakken te creëren die bij aanraking tot leven komen en een gevoel van beweging genereren. We zijn met nieuwe designtechnieken van 2D naar 4D gegaan en hebben zo structuren gecreëerd die echte eyecatchers zijn”, zo besluit Francesca.

Uniek design
Play

Uniek design