''Eindelijk komt onze droom uit''. Dit zijn de woorden die CUPRA baas Wayne Griffiths deze week heeft vrijgegeven tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers. De productie van de gloednieuwe CUPRA Tavascan kan in 2024 gaan plaatsvinden. Een nieuwe volledig elektrische SUV.

In Barcelona is het R&D-team al begonnen aan de ontwikkeling van de toekomstige auto. Verder wordt de wagen ontwikkeld op het MEB-platform voor elektrische auto's, afkomstig van de Volkswagen Groep. Hij zou de line-up van het merk CUPRA versterken. ''Zowel binnen, maar ook buiten Europa''.

cupra-tavascan-concept

Een auto om van te dromen

De CUPRA Tavascon werd onthuld als concept tijdens de IAA autoshow in Frankfurt in 2019. Dit jaar is het dan ook zeker dat deze wagen 100% elektrisch leverbaar wordt na de CUPRA Born, die we in de loop van dit jaar verwachten. Door deze onthulling van de Tavascon heeft hij een award gewonnen in de 'Concepts' categorie van de internationale designverkiezing Automotive Brand Contest. CUPRA is bezig om hun visie te vergroten als het gaat om high-performance auto’s. Deze zijn elektrisch aangedreven en geven iedere autoliefhebber een goed gevoel.

cupra-tavascan-electric-concept-08-hq

De visie van CUPRA

Meer verkopen en de omzet laten verdubbelen. Dat is wat de resultaten moeten zijn van SEAT S.A. De CUPRA gaat hier ook een grote rol in spelen dit jaar. Het volume van CUPRA gaat toenemen van 5 naar 10%. In 2020 was de omzet van CUPRA ongeveer 900 miljoen euro. Verder wil CUPRA zijn activiteiten uitbreiden en willen ze nieuwe markten gaan gebruiken. In Australië worden in 2022 de deuren geopend van het merk. Dit als vergroting van het merk in de Azië-Pacific regio.