Vooruitblik op de première

De CUPRA Tavascan beleeft op 21 april zijn wereldpremière. Hoog tijd om er met CEO Wayne Griffiths naar vooruit te kijken. De vroege visie van het merk was “Grote dromen beginnen bij een handjevol gelovigen.” CUPRA heeft als doel om elektrisch rijden opnieuw uit te vinden en te bewijzen dat elektrische auto’s ook aantrekkelijk en sportief kunnen zijn. Een klein jaar na de internationale lancering van het merk zetten de gelovigen de eerste stap richting de nieuwe, moderne CUPRA Tavascan Concept, welke in 2019 werd onthuld. Destijds was het “slechts” een schets, maar nu is dit een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen van het merk CUPRA. Morgen, op 21 april om 18:30 uur is het dan eindelijk zo ver: de wereld gaat tijdens CUPRA’s Exponential Impulse-event in Berlijn kennismaken met de productieversie van deze volledig elektrische crossover-SUV. Griffiths belicht de toekomst van CUPRA met de rol van de Tavascan daarin.

cupra-ceo-wayne-griffiths-the-cupra-tavascan-isn-t-just-a-car-its-an-attitude-to-the-future-01-hq

U staat op het punt de CUPRA Tavascan aan de wereld te presenteren. Wat betekent dat voor u?

“Het is een droom die uitkomt; een droom die vier jaar geleden begon op de IAA in Frankfurt. We wilden een elektrische auto presenteren die ongevoelig en efficiënt was in de prestaties, maar met een geweldig spannend design, zoals dat nog niet eerder was gedaan. De CUPRA Tavascan Concept was hier het eerste bewijs van en maakte een grote indruk. Niet alleen met zijn prachtige vormen, maar vooral ook met zijn interieur.”

Zijn er veel verschillen in het productiemodel ten opzichte van de CUPRA Tavascan Concept?

“Toen we het studiemodel creëerden, wilden we geen showauto die we niet konden produceren, dus het moest realistisch zijn. We wilden een nieuw concept voor een elektrische auto realiseren dat effectief overal ter wereld zou kunnen worden geproduceerd. Er zijn enkele details gewijzigd, maar de CUPRA Tavascan die we in Berlijn presenteren, zal laten zien dat we trouw zijn gebleven aan de essentie van de concept car uit 2019.”

Teaser 2

Wat betekent dit nieuwe model voor CUPRA?

“Met de CUPRA Tavascan introduceren we een nieuwe held voor een nieuw tijdperk. CUPRA groeit gestaag en de resultaten zijn dermate positief dat we blijven dromen. Dit model staat symbool voor ons succes. We hebben grote ambities voor de toekomst en zijn vastbesloten om te starten op wereldmarkten als Australië, waar we vorig jaar succesvol uit de startblokken zijn gekomen en we willen deze lijn doortrekken. Zuid-Amerika staat ook op de planning, waar het merk al bekend is. Bij CUPRA dromen we groots en willen we alles realiseren waar we ons op richten. En in die zin is de CUPRA Tavascan niet zomaar een auto, het is een visie op de toekomst.”

Wat zijn uw verwachtingen van de CUPRA Tavascan-presentatie in Berlijn?

“Bij CUPRA hebben we de daad bij het woord gevoegd om een auto te creëren die sexy, uniek en aantrekkelijk is voor nieuwe generaties. Dit is het perfecte moment om hem te presenteren, aangezien de markt voor elektrische SUV’s, net als CUPRA, door blijft groeien. Onze exotische visie maakt ons tot een uniek merk dat verder gaat dan het verkopen van auto's; we wekken emoties op. En de CUPRA Tavascan bewijst dat technologie inderdaad kan transformeren. Maar echte verandering vergt emotie. We willen geen elektrische SUV op de markt brengen die iedereen leuk vindt, maar waar slechts enkelen echt voor gaan. Is de CUPRA Tavascan te uitdagend? Gaan we te ver? Zijn we te provocerend? Dat is te zien op 21 april in Berlijn, wanneer we de Tavascan aan de wereld presenteren.”

Vooruitblik
Play

Vooruitblik