CUPRA’s cross-over coupé is compleet vernieuwd

Het eerste door CUPRA zelf ontwikkelde model, de Formentor, is vernieuwd met onder andere het nieuwe CUPRA design en een grotere elektrische range. Andere highlights zijn het sportieve en duurzame interieur, de dynamische rijeigenschappen en de innovatieve plug-in hybride-aandrijving. 

Ontdek de Formentor

Voorkant geïnspireerd op haaien

Het nieuwe CUPRA design-DNA schittert op de Formentor. In de koplampen zijn driehoekige LED-units verwerkt. Verder valt de neus op doordat die lijkt op die van een haai, hij wordt dan ook het sharknose-front genoemd. Op de achterzijde schijnt de LED-verlichting over de gehele breedte van de auto, waarin een verlicht CUPRA-embleem is geïntegreerd.  Op de achterkant valt verder de achterklep op, die is vormgegeven als een V. Verder naar onderen vinden we een sportief ogende diffusor die naadloos aansluit op de krachtige uitstraling van dit model.

Krachtige prestaties

De MacPherson voorwielophanging en de multilink achteras zorgen samen voor een stabiel en dynamisch weggedrag. In de nieuwe Formentor kunnen daarnaast verschillende rijmodi gekozen worden waarmee onder andere de reacties van de motor en de transmissie worden aangepast. In de Formentor VZ-modellen wordt aan de hand van de gekozen rijmodus het natuurlijke geluid van de motor versterkt met behulp van de sound actuator. Verder draagt een elektrische brake-booster bij aan snelle reacties op het rempedaal. 

De nieuwe lithium-ion accu maakt een elektrische actieradius van ruim 100 km mogelijk. Hierdoor zijn veel dagelijkse ritten puur elektrisch te rijden. De batterij is geschikt voor snelladen tot 50 kW of bij een wallbox met 11 kW. De innovatieve plug-in hybride aandrijflijn met 1.5 TSI benzinemotor en elektromotor is goed voor 204 of 272 pk. Standaard wordt de Formentor geleverd met een DSG-automaat met dubbele koppeling. 

Ook binnenin vernieuwd

Het infotainmentsysteem heeft ook een upgrade gekregen. Het touchdisplay is gegroeid naar 12,9 inch. De bediening is eenvoudiger door de verlichte sliders en de heldere menu's. Apple- en Android-smartphones zijn draadloos te koppelen én op te laden. Een Sennheiser sound system met elf speakers, subwoofer en versterker is als optie leverbaar. Bij binnenkomst worden de inzittenden verwelkomt door het CUPRA-logo die op de grond wordt geprojecteerd. Het supersportstuur is standaard en de bekleding bestaat voor meer dan 70% uit gerecycled materiaal. De CUPRA sfeer wordt versterkt door de verschillende koperaccenten, hoogwaardige materialen en afwerkingen in 3D-patronen. 

De nieuwe CUPRA Formentor is vanaf de zomer leverbaar. Specificaties en prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.