Verrassend, prikkelend en expressief

Met de Tavascan hebben de designers van CUPRA een opwindend ontwerp tot leven gebracht dat zowel prikkelend als expressief is. Deze designtaal is gericht op het aanspreken van een nieuwe generatie autoliefhebbers. Julio Lozano, hoofd Exterieurdesign bij CUPRA, deelt zijn inzichten over hoe dit opwindende ontwerp nieuwe kansen biedt om de identiteit van CUPRA en de gewenste uitstraling van het merk te communiceren.

Tavascan 1

Hoofd exterieurdesign van CUPRA aan het woord

"Onze nieuwe designtaal wordt bepaald door kenmerkende elementen, waaronder de opvallende drie driehoekige 'ogen' in de koplampen. De gehele voorkant van de Tavascan springt direct in het oog en benadrukt zowel de prestaties als de aerodynamica van de auto," verduidelijkt Lozano. "Alle elementen die het DNA van CUPRA vormen - zoals de kenmerkende V-vormige motorkap en het oplichtende CUPRA-embleem - dragen bij aan de zelfverzekerde en dynamische uitstraling van de Tavascan."

Tavascan 2

Een levendig design

De achterlichten spelen ook een cruciale rol in dit ontwerp. Lozano verduidelijkt: "We zochten naar een manier om de auto tot leven te brengen. Het CUPRA-embleem, dat zich in het midden van de lichtband bevindt, fungeert als het ware als het kloppende hart van de Tavascan. Zodra het contact wordt ingeschakeld, verspreidt het licht zich vanaf het embleem naar buiten, alsof het levenskracht in de aderen pompt." Deze lichtsignatuur draagt bij aan de imposante en robuuste uitstraling van de auto. "Door de verticale reflectoren op de hoeken te plaatsen, hebben we de auto optisch breder laten ogen."

Design en technologie gaan hand-in-hand

Deze nieuwe benadering onderstreept de krachtige identiteit van CUPRA, waarbij technologie en design naadloos samenkomen en de auto een indrukwekkend eigen karakter verlenen. "Het eindresultaat van onze inspanningen is absoluut de moeite waard," besluit het hoofd Exterieurdesign van CUPRA.

Meer CUPRA Tavascan

De Cupra Tavascan is het tweede volledig elektrische model van Cupra die is gebouwd op het door Volkswagen ontwikkelde MEB-platform. Dit platform biedt optimaal ruimte voor de accu in de vloer van de auto, voor een zo optimaal mogelijke binnenruimte & actieradius. Tevens . In de CUPRA Tavascan bent u altijd verbonden met de cloud en bent u altijd op de hoogte van de verkeersupdates.

CUPRA Tavascan bij Huiskes-Kokkeler

Bij Huiskes-Kokkeler rijdt u de sportieve SUV Cupra Tavascan in 2024 uit voorraad of op bestelling. Blijf op de hoogte en vraag vanaf eind 2023 uw offerte aan of bestel hem alvast.