Officieel onthuld

Na de opvallende onthulling van de CUPRA DarkRebel tijdens de IAA Mobility in München, zijn CEO van CUPRA Wayne Griffiths en Design Director Jorge Diez nog steeds vol enthousiasme over dit innovatieve voertuig. Als CEO en Design Director van CUPRA delen zij hun fascinatie voor hoe de DarkRebel als pionier de sprong maakte van de digitale naar de fysieke wereld.

Samenwerking met CUPRA Tribe

"De totstandkoming van de CUPRA DarkRebel Concept is een perfect voorbeeld van een merk dat door de mens wordt gemaakt," zegt Wayne Griffiths. Dit indrukwekkende werk kwam tot stand in nauwe samenwerking met de CUPRA Tribe, een gepassioneerde groep CUPRA-eigenaren, fans en merkambassadeurs. Dankzij meer dan 270.000 virtuele configuraties in Metahype, heeft deze gemeenschap een cruciale rol gespeeld in het inrichten van de uiteindelijke vorm van de showauto.

"Dit proces was buitengewoon anders dan gebruikelijk, omdat het ontwerp van deze auto voor het eerst tot stand kwam door middel van een dialoog met onze gemeenschap, wat de auto des te krachtiger maakt," legt Jorge Diez uit. "Het volledige team heeft zich ingespannen om van de DarkRebel het ultieme uithangbord van het CUPRA-merk te maken, en tegelijkertijd de grenzen van design en prestaties te verleggen."

Net een kameleon

Deze conceptauto roept een echte emotionele opwinding op bij mensen, vanwege zijn opvallend gestroomlijnde voorkant en het creatieve gebruik van verlichting als belangrijk onderdeel van het design. Aan de achterzijde vormt zich een opvallende driehoekige lichtsignatuur, geïnspireerd op elementen van het CUPRA-logo. Opmerkelijk is ook de mysterieuze, kwikzilveren lakkleur die de opvalt met zijn violette tint en reflecterende eigenschappen die deze veranderen afhankelijk van de omgeving, vergelijkbaar met een kameleon.

Provocerend ontwerp

Eenmaal ingestapt is het interieur een real life videogame, waar elk aspect gericht is op de bestuurder. De tweezitsindeling is bijzonder met een centrale 'spine' van 3D-geprint aluminium en een unieke stoelverstelling waarbij de stuurkolom naar voren en achteren kan worden aangepast in plaats van de stoelen zelf. Dit alles maakt de DarkRebel tot een buitengewone en onderscheidende auto, volledig in lijn met de provocerende geest van CUPRA, waarin het merk altijd streeft naar innovatie en uitdaging, zoals Griffiths graag wil.