Populariteit neemt toe

Eind 2020 bracht CUPRA dé rijdersauto onder de plug-in hybride SUV’s op de markt. Dat werd zelfs bevestigd door de juryleden van de Europese Auto van het Jaar-verkiezing, die de Formentor in hun top drie van 2021 verkozen. Met de nieuwe Formentor VZ Tribe Edition weten rijplezier, stijl en electrifying performance elkaar naadloos te vinden.

De sportieve Formentor is na de Born de bestverkochte CUPRA in Nederland. Zijn populariteit blijft telkens toenemen, blijkt uit de verkoopcijfers over 2022: CUPRA leverde 150% meer Formentors af vergeleken met het jaar ervoor. Dit model krijgt nu een sportieve en extra stijlvolle uitvoering bij met de nieuwe Formentor VZ Tribe Edition. Deze heeft de kracht van electrifying performance met een extra hoogwaardig CUPRA-design.

cupraformentor612

Zwarte accenten

Kenmerkend voor deze uitvoering zijn de zwarte accenten die de Formentor VZ Tribe Edition bezit. Bijvoorbeeld met de fraaie matzwarte 19 inch Sport Black lichtmetalen velgen, de grille, spiegelkappen en wielkastomlijsting. Ook heel herkenbaar zijn de twee carrosseriekleuren voor de Formentor VZ Tribe Edition: Midnight Black en de exclusieve nieuwe Cliff Grey.

In het interieur is de nieuwe Formentor VZ Tribe Edition tevens zeer onderscheidend. Hier gaat het bijvoorbeeld om een verwarmd supersport stuurwiel met start- en CUPRA-knop, kuipstoelen vóór (elektrisch verstelbaar inclusief geheugenfunctie voor de bestuurder), Black Dinamica & Nappa Leder bekleding en in Dark aluminium uitgevoerde sportpedalen.

cupraformentor611

De power van e-HYBRID

Naast het stijlvolle exterieur bezit de Formentor VZ Tribe Edition de meest krachtige versie van CUPRA’s e-HYBRID plug-in hybride aandrijflijn. Deze bestaat uit een 1.4-liter turbo-benzinemotor in combinatie met een elektromotor, samen goed voor 180 kW/245 pk aan electrifying performance en maximaal 400 Newtonmeter aan trekkracht. Dit wordt via de automatische 6-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling overgebracht op de wielen. De Formentor VZ Tribe Edition accelereert in 7,0 seconden van 0-100 km/u en kent een topsnelheid van 210 km/u. De actieradius van de elektromotor is tot wel 54 kilometer** op een volle accu.

De Formentor VZ Tribe Edition is direct bestelbaar vanaf € 55.990***.

Overige informatie

* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.