Compleet vernieuwde CUPRA Leon en Leon Sportstourer

De CUPRA Leon modellen zijn compleet vernieuwd. De Leon en Leon Sportstourer hebben een nieuwe look gekregen, volledig in lijn met de nieuwe designtaal van CUPRA. Het sharknose-front en de driehoekige LED-units geven hem een agressieve uiterlijk. Ook zijn beide modellen krachtiger en meer hybride dan tevoren. Standaard is de CUPRA Leon voorzien van de laatste innovaties op het gebied van infotainment, connectiviteit en rijsassistentie.

Karakteristiek uiterlijk

De Leon heeft flinke veranderingen ondergaan. Aan de voorkant vallen de driehoekige LED-units in de koplampen en de grote luchtinlaat op. Alles is vormgegeven volgens het nieuwste design-DNA van CUPRA. Aan de achterzijde springen het verlichte CUPRA-logo en de doorlopende LED-achterlichten met driehoekige vormen in het oog. De two-tone achterbumper verlaagt de auto optisch voor een sportievere look. Nieuwe kleuren geven de auto nog meer karakter. 

Hybride performance

De modellen beschikken over de nieuwste eHybrid plug-in hybridetechnologie met een 19,7 kWh lithium-ion accupakket waarmee een elektrische range van meer dan 100 km mogelijk is. De 1.5 TSI turbo-benzinemotor en een elektromotor leveren 204 pk of 272. Opladen kan bij een snellader tot 50 kW of bijvoorbeeld thuis met 11 kW.

Dankzij verschillende aanpassingen aan het onderstel beschikt de Leon over een goede mix van comfort en dynamiek. De besturing is direct en precies en dankzij Dynamic Chassis Control (DCC) ligt de Leon altijd optimaal op de weg. Met speciale profielen kan er voor elke rit een specifieke set-up worden geselecteerd. In de Leon-VZ modellen is bovendien een 'sound actuator' standaard, waardoor het motorgeluid versterkt wordt. Verder wordt het sportieve gevoel achter het stuur versterkt door het extra snel reagerende rempedaal.

cupra-leon-int-01

Nieuwe generatie infotainment

Niet alleen de buitenkant is vernieuwd, ook de binnenkant van de Leon (Sportstourer) heeft een paar flinke upgrades gekregen. Het grote 12,9 inch touchdisplay is eenvoudig te bedienen door middel van de verlichte sliders. De Digital Cockpit is naar eigen smaak in te stellen, terwijl de belangrijkste informatie altijd getoond wordt. Je smartphone kan snel draadloos worden opgeladen én draadloos worden gekoppeld aan Apple Carplay en Android Auto. Optioneel is het Sennheiser sound system te configureren voor een meeslepende geluidservaring. 

Ook beschikken de CUPRA Leon modellen over de laatste assistentiesystemen. De Leon beschikt bijvoorbeeld over het Predictive ACC-systeem (Adaptieve Cruise Control), Travel Assist, Lane Assist en Exit Warning. 

De nieuwe CUPRA Leon en Leon Sportstourer worden deze zomer op de markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.