CUPRA is klaar voor een nieuwe stap. CUPRA staat in 2021 voor een belangrijk jaar, drie jaar na de lancering van dit model. Een jaar waarin CUPRA gaat demonstreren dat elektrificatie en prestaties een goede match vormen. Dit met zes plug-in hybridevarianten en het eerste volledig elektrische model: de CUPRA Born.

CUBRA President Wayne Griffiths verklaart dat het model iedereen de afgelopen drie jaar heeft verrast en dat het zelfs tijdens de pandemie is blijven groeien. ‘’Op basis van deze geweldige resultaten zijn we ervan overtuigd dat we in 2021 nog harder kunnen pushen. Dit jaar willen we het verkoopvolume van 2020 verdubbelen.’’

Door 65.000 auto’s te verkopen en met dubbele cijfers te groeien, heeft de CUPRA sinds de oprichting in 2018 alle aanvankelijke verwachtingen overtroffen. Ook heeft CUPRA zijn groei versneld na de lancering van een nieuw productgamma en de introductie van het eerste model. In januari 2021 werd het zelfs het snelst groeiende merk.  Ook behaalde CUPRA het tweede opeenvolgende maandelijkse verkooprecord.

De sleutel voor de groei van CUPRA in 2021 is elektrificatie. Nu de zes plug-in hybridevarianten van de CUPRA Leon en CUPRA Formentor hun opwachting maken, wil het merk toegang krijgen tot de markten die het meest geëlektrificeerd zijn, zoals Noorwegen en Nederland, maar wil het merk ook zijn aanwezigheid in Europa versterken.

 

CUPRA Born: tijd voor een nieuwe fase

Volgens Wayne Griffiths gaat de impuls met zijn transformatie van het bedrijf : ‘’De CUPRA Born wordt een vernieuwer in het segment van elektroauto’s, met zijn directe vermogensafgifte en spannende design. De CUPRA gaat meewerken aan het inperken van de wereldwijde CO2-emissie en het realiseren van de Europese doelstellingen’’.

De CUPRA Born opent de deur naar nieuwe internationale markten en gaat de presentie van het merk in de landen die het meest geëlektrificeerd zijn, vergroten. Met het artistieke design en zijn reikwijdte van meer dan 500 kilometer wil CUPRA met dit model zijn klantenbasis vergroten en degene verleiden die op zoek zijn naar de meest moderne technologie met een minimale invloed op het milieu. De CUPRA Born gaat vanaf de tweede helft van het jaar in productie in de Duitse fabriek Zwickau.

Ook kondigde Wayne Griffiths aan dat het merk werkt aan de realisatie van een productversie van de CUPRA Tavascan Electric Concept.

Cupra-Formentor-VZ5-2021

Verjaardagsgift

Als gift voor zijn derde jubileum onthulde CUPRA vandaag de CUPRA Formentor VZ5. Van deze bijzondere, gelimiteerde editie met een vermogen van 390 pk worden maar 7.000 exemplaren gemaakt.