In 2025 introduceert SEAT S.A. de eerste elektrische auto. Het doel van SEAT is om dit model voor een bredere groep consumenten aan te bieden. Ook hebben zij rekening gehouden met de doelstellingen van Green Deal. De auto gaat zich debuteren in de prijsrange van 20.000-25.000 euro. 

Volgens SEAT S.A. President Wayne Griffiths is het hun ambitie om meer dan 500.000 elektrische wagens in Spanje te produceren. Ook willen ze verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het gehele project voor de Volkswagen Groep. ''Ons plan is om ons Technical Center te transformeren'', zegt Griffiths. ''We vinden dat het ook onze aansprakelijkheid is om Spanje te elektrificeren. 

Een winstgevend 2021

De coronasituatie heeft SEAT zeker getroffen, dat blijkt uit de cijfers. De Spaanse onderneming noteerde een -418 miljoen euro resultaat en een verlies na belastingen van -194 miljoen euro. Ook is de verkoop van de auto's verminderd met een kwart ten opzichte van het jaar ervoor. Hierdoor is er een afname van de omzet, die daalde tot bijna 8,8 miljard euro. Dat is procentueel 21% minder.

De CUPRA Tavascan

Ook onthulde Wayne Griffiths dat de CUPRA Tavascan in 2024 op de markt gaat verschijnen. Deze wagen wordt de tweede elektrische auto van het merk, na de CUPRA Born. De CUPRA wordt op het MEB-platform van de Volkswagen Groep ontwikkelt.

CUPRA verwacht de verkopen en de omzet de verdubbelen. De omzet in 2020 van CUPRA was zo´n 900 miljoen euro. Door het CUPRA-portfolio gaan te totale verkopen toenemen van 5 naar 10%. Ook boort CUPRA nieuwe markten aan en breiden ze zich verder uit als het gaat om activiteiten in de meest ‘geëlektrificeerde landen'. 

Bekijk hier de video:
Play

Bekijk hier de video: