Hier is hij dan, de nieuwe SEAT Arona. Nu met een nog strakker en sportiever design. Het interieur heeft een grote draai gekregen door meer technologie toe te voegen en de bestuurder echte luxe te laten voelen. Mede dankzij de technologie in en rondom de auto is de nieuwe SEAT Arona de veiligste auto in zijn klasse.

De Arona strakker en sportiever maken, dat is SEAT zeker gelukt. Met de handgeschreven typeaanduiding, de vernieuwde LED-koplampen en het veranderen van de voorbumper is dit doel van SEAT behaald. Nieuwe velgen van 17 en 18 inch zijn nu beschikbaar en er is te kiezen uit verschillende kleurenpaletten. Ook heeft SEAT een nieuwe uitvoering leverbaar gemaakt, namelijk de Xperience-uitvoering. Deze uitvoering zorgt voor nog meer vastberadenheid. Hierdoor krijgt de Arona een echte off-road look.

SEAT Arona interieur

Altijd verbonden

Vanaf nu bent u altijd verbonden met de nieuwe Arona. Stembediening is nu bijvoorbeeld ook mogelijk. Zeg 'Hola Hola' en u kunt uw stem gebruiken om naar een routebeschrijving te vragen. Via het multifunctionele stuur kunt u de functies van Apple CarPlay en Android Auto gebruiken voor nóg meer infotainment. Verder is SEAT CONNECT standaard op de Arona. Dit maakt het mogelijk om via uw smartphone uw auto te bedienen. Claxoneer uw auto bijvoorbeeld op afstand of vergrendel de auto wanneer u aan komt lopen. Uw auto beschikt verder ook over een eSim waardoor de wagen automatisch een noodoproep kan versturen, plus alle benodigde informatie voor de hulpdiensten. Erg handig dus!

Kracht

De motor van uw Arona is te kiezen uit twee verschillende direct ingespoten EcoTSI-motoren. Maak uw keuze uit een 1.0 EcoTSI handgeschakelde motor met een vermogen van 70 kW/95 pk en een koppel van 175 Nm of kiest u liever voor een automatische 1.0 EcoTSI met 81 kW/110 pk (maximaal koppel 200 Nm) met DSG-transmissie?

De SEAT Arona in beeld

Gewijzigd interieur

Het interieur van de nieuwe Arona beschikt over veel luxe. Dit door het nappalederen multifunctionele stuurwiel en de zachte onderdelen die verwerkt zijn in het dashboard. Het dashboard vóór beschikt over LED-verlichting en achterin is dit ook mogelijk bij diverse Arona-uitvoeringen. Welke kleur de LED-verlichting heeft, hangt af van de uitvoering.

Arona

De veiligste auto in zijn klasse

Verschillende technologieën zorgen ervoor dat u extra veilig over de weg kunt. Denk bijvoorbeeld aan Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Assist en Verkeersbordenherkenning. Met Side-Assist heeft u altijd controle over de dode hoek. Wanneer er binnen 70 meter een object komt die u niet kunt zien, geeft de Arona een waarschuwing. Grootlichtassistent is leverbaar en met Park Assist kan uw SEAT automatisch inparkeren.