Nieuwe kleuren

ABT CUPRA XE doet mee aan het Extreme E-seizoen 2023. Hiervoor maakte het merk de nieuwe kleuren voor de Tavascan XE bekend en stellen zij hun teamleden voor. In 2023 krijgt Nasser Al-Attiyah gezelschap van Klara Andersson. De Zweedse boekte indrukwekkende prestaties in 2022, met bijvoorbeeld een podiumplaats in Chili (september) en de overwinning van het team bij de Energy X Prix in Uruguay (november).

abt-cupra-xes-2023-season-is-on-new-livery-and-klara-andersson-joining-nasser-al-attiyah-behind-the-wheel-02-hq

Bescherm de planeet

Met Extreme E wordt iedereen gestimuleerd om onze planeet te beschermen. Dat gebeurt door gebruik te maken van elektrische off-road racers in gebieden die enorm lijden onder klimaatverandering. Hier gaat het om het benadrukken van het verder voorkomen van de ecologische schade en het bijdragen aan duurzaamheid. CUPRA maakt sinds de oprichting van Extreme E deel uit van deze sportklasse. Zowel mannen als vrouwen maken deel uit van de teams, zo ook bij CUPRA, aangezien gendergelijkheid één van de kernwaarden is. CUPRA was het eerste automerk dat zijn deelname aan Extreme E in 2021 aankondigde. Daarvoor bundelde CUPRA de krachten met ABT Sportsline als de belangrijkste partner van het team.

abt-cupra-xes-2023-season-is-on-new-livery-and-klara-andersson-joining-nasser-al-attiyah-behind-the-wheel-08-hq

De weg omhoog inslaan

Het tweede seizoen is inmiddels afgesloten met een zesde plaats in het algemeen klassement. Nu richt het ABT CUPRA XE-team alles op het behalen van stabiele resultaten in het komende derde seizoen. Vijfvoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019, 2022 en 2023) zal in zijn tweede seizoen voor het ABT CUPRA XE-team samenwerken met de rising star in het World RX Championship, Klara Andersson.

abt-cupra-xes-2023-season-is-on-new-livery-and-klara-andersson-joining-nasser-al-attiyah-behind-the-wheel-04-hq

Vertrouwen in Al-Attiyah

Xavi Serra, hoofd van CUPRA Racing verklaart: “In ons tweede seizoen hebben we serieuze vooruitgang geboekt en kregen we meer inzicht in hoe we als team het beste werken. We hebben het seizoen afgesloten met een reeks sterke resultaten en dat zetten we graag voort. Ons doel is duidelijk: we doen een gooi naar de titel. Door Klara Andersson aan het team toe te voegen, gaan we races winnen. Ik kan niet wachten om zowel haar als Nasser te zien strijden.”

abt-cupra-xes-2023-season-is-on-new-livery-and-klara-andersson-joining-nasser-al-attiyah-behind-the-wheel-01-hq

Nieuwe kleur

Dit seizoen heeft de auto van het team een ​​nieuwe kleurstelling die past bij de UrbanRebel, de ABT CUPRA GEN3 Formula e-auto en de CUPRA e-Racer: een combinatie van dieppaars en neongeel. De volledig elektrische offroad-racewagen verwijst naar de designtaal die zal worden gebruikt in de toekomstige serieproductie van de CUPRA Tavascan. Dit model is het tweede 100% elektrische model van CUPRA en wordt in Barcelona ontworpen. Hij komt in 2024 op de Europese markt.

De Tavascan XE zal komend weekend in het Zweedse Pite Havsbad te zien zijn (inclusief de nieuwe livery). Klara Andersson doet tijdens de Race of Champions showruns met de nieuwe elektrische raceauto. Het eerste raceweekend van het Extreme E-seizoen staat gepland voor 11 en 12 maart in Saoedi-Arabië.

Klaar voor een nieuw seizoen:
Play

Klaar voor een nieuw seizoen:

Nasser Al-Attiyah en Klara Andersson