Nieuwe SEAT Leon onthuld

29 januari 2020

Ontdek de nieuwe SEAT Leon

De vierde generatie SEAT Leon heeft een uitgesproken design en gaat hiermee de strijd aan in het compacte segment. Hij is nu sportiever, veiliger én voorzien van volledige connectiviteit.

De nieuwe SEAT Leon is ten opzichte van zijn voorganger een mix van scherpe en ronde lijnen. Zowel aan de voor- als achterzijde is de Leon met LED-verlichting uitgerust en zijn het echte eyecatchers geworden. Met name de LED-verlichting aan de achterzijde die over de volledige breedte loopt, maakt de nieuwe Leon zeer herkenbaar. 

Update van het interieur

Het interieur is ook flink onder handen genomen en is een stuk moderner en strakker geworden ten opzichte van de voorganger. Het vlak vormgegeven dashboard met groot infotainmentsysteem (10,1 inch) is voorzien van aanzienlijk minder knoppen, wat zorgt voor een strak geheel. Uiteraard is ook in deze Leon de interieurverlichting aanwezig en volledig naar wens aan te passen. Naast het creëren van sfeer, wordt verlichting in de nieuwe Leon ook gebruikt ten behoeve van de veiligheid. Zo geeft dodehoekherkenning en vermoeidheidsherkenning lichtsignalen af als waarschuwing naar de bestuurder. 

Connected

De nieuwe Leon is de eerste SEAT die volledig connected is waarbij de Virtual Cockpit centraal staat. Standaard heeft u de volledige keuzevrijheid welke informatie u wilt tonen op de Virtual Cockpit en het infotainmentscherm. De standaarduitvoering beschikt over een 8,25 inch infotainment-display. Optioneel is een 10 inch scherm met 3D-navigatie verkrijgbaar. Dit display is niet alleen d.m.v. touch te bedienen, maar het systeem reageert ook op gebaren en uw stem. Full-Link biedt zowel voor Android als iOS gebruikers de mogelijkheid om de smartphone draadloos met de nieuwe Leon te verbinden. Optioneel is de mogelijkheid om de smarpthone draadloos op te laden. 

De nieuwe Leon is altijd online door de geïntegreerde SIM-kaart, ook wel eSIM genoemd. Navigeren wordt door de realtime informatie nog efficiënter en preciezer, automatische noodoproepen bij ongevallen zijn mogelijk en infotainment-apps kunnen automatisch geüpdatet worden. 

De-nieuwe-seat-leon-hero

Brochure downloaden:

Motoraanbod

Het motoraanbod is diverser en groter dan ooit te voren. Er komen vier varianten voor in de Leon en de Leon ST: benzinemotoren (TS), dieselmotoren TDI, mild-hybrideversies (eTSI) en een plug-in hybrideversie (eHybrid). Bekijk hieronder de leverbare motoriseringen:

  • 1.0 TSI driecilinder 66 kW/90 pk
  • 1.0 TSI driecilinder 81 kW/110 pk
  • 1.5 TSI viercilinder 96 kW/130 pk
  • 1.5 TSI viercilinder 110 kW/150 pk
  • 2.0 TDI viercilinder 85 kW/115 pk
  • 2.0 TDI viercilinder 110 kW/150 pk standaard gecombineerd met DSG-automaat

De 1.0 TSI driecilinder en de 1.5 TSI viercilinder zijn leverbaar als efficiënte eTSI 48V mild-hybride en worden standaard geleverd met DSG-automaat. De Leon eHybrid krijgt een 1.4 TSI benzinemotor gecombineerd met een elektromotor die zijn vermogen haalt uit een 13 kWh lithium-ion accupakket (systeemvermogen 150 kW/204 pk). De elektrische actieradius van de Leon eHybrid bedraagt zo'n 60 kilomter (WLTP). 

Meer ruimte 

De nieuwe Leon is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. De Leon wordt gebouwd op het (evo-)MQB platform waardoor de vijfdeurs Leon een lengte heeft van 4,37 meter en dus 8,6 cm langer is dan de vorige generatie. Hij is 1,80 m breed en 1,46 m hoog, wat betekent dat hij juist 1,6 cm minder breed en 0,3 cm minder hoog is dan zijn voorganger. De wielbasis is 5 cm gegroeid naar een totale grootte van 2,69 meter, wat terug te zien is het zeer ruime passagierscompartiment. De SEAT Leon heeft een bagageruimte van 380 liter. 

De nieuwe Leon Sportstourer (ST) is 4,64 meter lang (+9,3 cm), 1,80 meter breed (-1,6 cm), 1,45 meter hoog (- 0,3 cm) en heeft dezelfde wielbasis als de vijfdeurs Leon. De veelzijdige Leon Sportstourer heeft een bagageruimte van maar liefst 617 liter, 30 liter meer dan bij de vorige generatie SEAT Leon ST. 

De veiligste SEAT ooit

De nieuwe SEAT Leon beschikt over de meest geavanceerde assistentiesystemen van dit moment. Hij beschikt over predictive adaptive cruise control, dodehoekherkenning (Blind Spot Detection) en uitparkeerassistent (Rear Cross Traffic Assist). Deze assistentiesystemen scannen de omgeving en lezen de omstandigheden, uit deze opgehaalde gegevens komt de Leon automatisch in actie. Het Adaptieve onderstelregeling (DCC) geeft u de mogelijkheid om het onderstel en zo ook het rijgedrag aan te passen naar uw eigen wensen en/of aan de wegomstandigheden. Het DCC-systeem leest tevens de rij-omstandigheden en houdt automatisch rekening met het acceleratie-, rem- en stuurgedrag van de bestuurder. Door deze geavanceerde systemen beschikt de Leon onder alle omstandigheden over een een optimale afstelling van demping en vering. De nieuwe SEAT Leon biedt u als bestuurder of als passagier veiligheid, comfort en dynamiek van een zeer hoog niveau. 

Medio mei 2020 wordt de nieuwe SEAT Leon bij Huiskes-Kokkeler verwacht. Prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. 

Heeft u een vraag of wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Leon? Reageer dan via de onderstaande buttons!