Krachtig en robuust

Een week voor zijn wereldpremière deelde Škoda de eerste schetsen van de gloednieuwe Kodiaq, met een krachtig en aantrekkelijk design. Opvallende punten omvatten een stoere voorkant, opvallend hoekige wielkasten, wielen variërend van 17 tot 20 inch en een robuuste achterbumper. De nieuwe tweede-generatie TOP LED Matrix-koplampen zijn een echte blikvanger.

Bekijk de video
Play

Bekijk de video

Een vooruitblik op de wereldpremière

4

Wat maakt het design zo uniek?

"De gloednieuwe Kodiaq straalt moderniteit en dynamiek uit, wat hem opvallend en uniek maakt. We hebben de eerste kenmerken van onze toekomstige designtaal 'Modern Solid' al in het ontwerp van de Kodiaq geïntegreerd. Het benadrukt tegelijkertijd de praktische aspecten van het model met verbeterde aerodynamische eigenschappen," aldus Oliver Stefani, hoofd Škoda Design.

2

Bijzondere details

De vernieuwde Kodiaq biedt een unieke mix van stijl en ruimte, met een scherp ontworpen exterieur, ruimere afmetingen en opvallende details. Deze SUV is voorzien van indrukwekkende 20-inch wielopties en een optionele Dark Chrome D-stijlafwerking. De Kodiaq introduceert tevens zijn geavanceerde TOP LED Matrix-koplampen van de tweede generatie en brede C-vormige achterlichten die doorlopen naar het midden van de achterklep. Een opvallende rode band verbindt de achterlichten, terwijl de stoere achterbumper het ontwerp complementeert. Om het plaatje compleet te maken, is er een nieuwe Škoda-signatuur op de achterklep.

De wereldpremière van de nieuwe Kodiaq is op 4 oktober vanaf 18.45 uur live te zien op Škoda Storyboard en op het YouTube-kanaal van Škoda.

De nieuwe Kodiaq in beeld