Nieuwe OCTAVIA - 3 april bij Huiskes-Kokkeler

Maak kennis met de nieuwe Škoda Octavia

De geheel nieuwe Octavia is nu bestelbaar als Octavia Combi First Edition en staat vanaf 3 april  in onze Škoda showroom in Hengelo. U bent van harte welkom!

De vierde generatie Octavia.

De nieuwe Octavia zet grote stappen op het gebied van ruimte, connectiviteit en op het gebied van innoverende assistentiesystemen. Natuurlijk kunt u in de nieuwe Octavia weer de degelijke kwaliteit van Škoda verwachten en uiteraard een groot aanbod aan Simply Clever features.

 

Een zee aan ruimte

Wat direct opvalt, is de zee aan ruimte die de nieuwe Octavia biedt. De vierde generatie is namelijk 19 mm langer (COMBI: 22 mm) en is 15 mm breder geworden dan de vorige generatie. De Octavia scoorde al uitstekend op het gebied van ruimte, maar de nieuwe Octavia doet er nog even een schepje bovenop. De wielbasis is maar liefst 2,69 m, waardoor de passagiers achterin kunnen genieten van nog meer beenruimte. Voor uw bagage is er ook ruimte genoeg. De bagageruimte in de Hatchback is met 10 liter gegroeid naar 600 liter en de Combi is maar liefst 30 liter gegroeid naar een totaal van 640 liter. 

Nieuw design

Het exterieur en het interieur hebben beide een flinke update gekregen. De Hatchback-variant is direct te herkennen aan zijn coupéachtige daklijn, bij de Combi geven de dakrails de auto een gestrekt silhouet. Het meest opvallende is de nieuwe grille met zijn vlakke LED-koplampen. De achterzijde heeft ook achterlichtunits die gebruik maken van de nieuwe LED-technologie. Optioneel zijn full LED Matrix koplampen leverbaar, hiermee kunt u met groot licht blijven rijden zonder uw tegenliggers te verblinden. 

In het interieur ziet de bestuurder direct het vernieuwde tweespaaks stuurwiel dat 14 handige functies kan bedienen. Verder zijn de blikvangers het digitale instrumentenpaneel (Virtual Cockpit) en het grote touchdisplay dat centraal in het interieur te vinden is. Voor het eerst is de Octavia ook leverbaar met een head- up display die de belangrijkste rij- en navigatie-informatie weergeeft. 

De Octavia is buitengewoon hoogwaardig afgewerkt, dit is te zien in het gebruik van soft-touch materialen en de vele accenten in chroom. Daarnaast laat het comfort ook niks te wensen over. Optioneel zijn Ergo-stoelen leverbaar met massagefunctie en ventilatiemogelijkheden. Ook is de nieuwe Octavia te voorzien van Climatronic airconditioning met drie klimaatzones, KESSY keyless entry en bevat het standaard elektrisch bedienbare ramen en een elektromechanische handrem. 

Assistentiesystemen

Er zijn een tal van assistentiesystemen beschikbaar voor de nieuwe Octavia:

  • Collision Avoidance Assist
  • Turn Assist
  • Exit Warning en Local Traffic Warning
  • Area View
  • Side Assist
  • Predictive Cruise Control
  • Adaptive Lane Assist
  • File-assistent en Emergency Assist gebundeld in het Travel Assist-systeem

Primeur: plug- in hybridetechnologie

De Octavia is ook voor het eerst leverbaar als efficiënte plug-in hybride. In de Octavia iV werkt een 1.4 TSI benzinemotor samen met een elektromotor (systeemvermogen 150 kW/204 pk). De elektrische actieradius van deze uitvoering is goed voor 60 km (WLTP)

De brandstofvarianten worden geleverd met een 1.0 TSI EVO of 1.5 TSI EVO benzinemotoren, in combinatie met een DSG-transmissie uitgevoerd met 48V-mild-hybride-technologie. Deze mild-hybride modellen gebruiken hun remenergie om de batterij op te laden en zo nog efficiënter van A naar B te komen. Boost- en coastfuncties zijn hiermee ook mogelijk. De Octavia G-TEC is geschikt voor aardgas en groengas. De tankinhoud van 17,7 kg geeft de Octavia een actieradius van 523 kilometer (WLTP). 

Verbeterde Virtual Cockpit en de nieuwste infotainmentsystemen

U kunt kiezen uit meerdere infotainmentsystemen variërend van 8,25 tot 10 inch in schermgrootte. Bij een aantal uitvoeringen is het mogelijk om het systeem te bedienen via gebaren of stemcommando's (Laura Škoda Digital Assistent). Het zoomniveau, dat overigens verschilt per uitvoering, en het geluidsniveau kunnen worden bediend via de 'touch slider' onder het display. De ingebouwde e-SIM houdt uw Octavia altijd online. Hij kan noodoproepen maken en laat de auto beschikken over veel infotainment apps. U laadt uw smatphone draadloos op met de Phone Box of via één van de vijf aanwezige USB-aansluitingen. Het nieuwe optionele CANTON Sound System geeft u een unieke audio-ervaring in combinatie met de verbeterde akoestiek; lange ritten worden een belevenis. 

De 'First Edition' uitvoering

De nieuwe Octavia Combi First Edition met (1.5 TSI motor) is vanaf nu bestelbaar. Standaard uitgerust met o.a.:

  • Adaptive cruise control
  • Driver Activity Assistent
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Climatronic, elektronische airconditioning met 2 klimaatzones en pollenfilter
  • Infotainment Columbus met 10 inch touchscreen, navigatie en gesture control
  • Virtual cockpit met 10 inch scherm
  • Bluetooth telefoonvoorbereiding met stuurwielbediening
  • Elektrische achterklep
  • Lichtmetalen velgen 17 inch Rotare
  • Keyless Entry en start stop systeem

Prijslijst downloaden:

Vanaf 3 april in onze showroom in Hengelo

De nieuwe Octavia is nu al bestelbaar als Octavia Combi First Edition en staat vanaf 3 april bij Huiskes-Kokkeler (Hengelo) in de showroom. De Hatchback en andere uitvoeringen verwachten wij later dit jaar.

Heeft u een vraag of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact op via 074-255 41 41 of gebruik onderstaande button. Of loop binnen in onze showroom in Hengelo.