SKODA ENYAQ

De zomerbanden opslaan: Hoe kunt u dat het beste doen?

In de winter is het gebruikelijk om winterbanden onder de auto te hebben. Dan is het van belang dat de zomerbanden ergens opgeslagen dienen te worden, maar waar en hoe? Zomerbanden kunnen het beste opgeslagen worden in droge ruimtes met goede ventilatie en waar geen direct zonlicht naar binnen komt. Hierbij kunt u denken aan een berging van een woning of een bijbehorende garage ervan die snel verwarmd zullen worden. Een autoband moet niet in de buurt liggen van bijvoorbeeld een radiator, omdat de band dan te warm wordt. Daarnaast is een schuur van de tuin niet goed vanwege een te vochtige omgeving. Een goede opslagplaats voor autobanden kan de zolder zijn, maar dan moeten de banden niet bij het dakraam opgeslagen worden waar de zon snel doorheen kan schijnen.

SKODA ENYAQ

Controleer uw autobanden op beschadigingen

Wanneer u autobanden gaat opslaan is het verstandig om ze vooraf te controleren op schade. Dit is simpeler dan wanneer ze nog onder de auto liggen. Als er viezigheid aanwezig is op één van de banden dan dient u dit te verwijderen met een borstel, water en sop. Hierdoor zullen de banden langer in goede staat blijven. De bandenhoezen van Škoda bieden gedurende de opslag perfecte bescherming aan de banden. Er zijn bepaalde oliën aanwezig in de autobanden die het rubber in goede staat kan houden. De bandenhoezen zijn er ook voor om deze oliën te beschermen. Daarnaast bevatten de bandenhoezen een handgreep met een bijbehorende tekening waarbij de positie van de velg onder de auto weergegeven wordt, Simply Clever dus!

SKODA ENYAQ

Hoe bewaart u de autobanden?

Als u de plek uitgekozen heeft waar de schone banden opgeslagen worden dan luidt nog de volgende vraag: Hoe worden de autobanden opgeslagen? Dit is afhankelijk van de velgen. Als deze aanwezig zijn dan dienen de banden op elkaar gestapeld te worden. Ook zouden de banden hangend opgeslagen kunnen worden aan een haak/rek bij het plafond als die mogelijkheid er is. Hiermee houdt u ruimte over op de vloer. Als er bij de banden geen velgen aanwezig zijn, adviseren wij om de banden op te slaan in een staande houding waarbij de zijkanten tegen elkaar aan zitten. Daarnaast adviseren wij om de banden een keer per maand om te draaien. Hiermee wordt voorkomen dat banden vervormen. Als u dit omslachtig vindt is er ook de mogelijkheid om de autobanden op te laten slaan bij Huiskes-Kokkeler. Hier liggen de banden klaar voor u bij de jaarlijkse bandenwissel.

1920_750-21-skoda-zimni-pneu-en-f0bf0313

Winterbanden zorgen voor meer grip en een kortere remweg

Aangezien het steeds kouder wordt en de winter in zicht is, is het om de winterbanden onder de auto te zetten en de zomerbanden op te slaan. De winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden bij een nat wegdek vanaf zeven graden of minder. Daarnaast is de remweg korter, zelfs 3 meter op droog wegdek bij 60 km/u en buitentemperaturen rond het vriespunt. Simply Clever.

Naar de winterbanden wissel