skodaenyaqiv80xsportline6

De drie redenen voor u om de ŠKODA ENYAQ iV 80x met 4x4 te bestellen

Bij het samenstellen van de ŠKODA ENYAQ iV heeft u vele mogelijkheden waaruit u een keuze kunt maken. Eén van de keuzes is de accu, waarbij u zichzelf met het neusje van de zalm trakteert als u gaat voor de iV 80x (met vierwielaandrijving). Wat zijn de precieze redenen om voor een elektrische auto te gaan met vierwielaandrijving?

Aan keuzes is er geen gebruik bij het configureren van uw favoriete ŠKODA ENYAQ iV. Zo zijn met de iV 60 en iV 80 twee accu's beschikbaar, zijn er drie uitvoeringen te verkrijgen en kunt u een keuze maken uit zes interieurdesigns. Daar is nu nog een optie bijgekomen: de vierwielaangedreven ŠKODA ENYAQ iV 80x.

Pure kracht en dynamisch vermogen

Ten opzichte van de iV 60 en iV 80 ligt er een tweede elektromotor in de neus van de iV 80x. Dit duo levert gezamenlijk een vermogen van 265 pk en 425 Nm koppel. Deze ENYAQ heeft slechts 6,9 seconden nodig voor de 0-100 km/h sprint. Met deze cijfers laat u vele weggebruikers in uw spiegels verdwijnen. Zelfs de sportieve OCTAVIA RS iV kan de ENYAQ iV 80x niet bijbenen. 

Betere weglegging en tractie

De ENYAQ iV met vierwielaandrijving is niet alleen sportiever, maar ook veiliger. Hij gebruikt namelijk al zijn wielen om zijn krachten over te brengen of de wegen. De slimme elektronica zorgt ervoor dat de twee elektromotoren naadloos op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt de tractie van alle vier de wielen maximaal benut zonder te slippen. Tijdens de wintermaanden komt deze eigenschap nog beter tot zijn recht.

Voor de avonturier

Voor ŠKODA-rijders die op zaterdag graag op pad gaan met een aanhanger, caravan of paardentrailer, is de 80x-uitvoering de meest geschikte uitvoering. Dankzij de kracht van de iV 80x is het trekgewicht opgelopen tot 1.200 kilo, waarbij 1.000 kilo het maximale is voor de iV 60 en iV 80. Uiteraard is de elektrisch inklapbare trekhaak leverbaar van alle ENYAQ iV-modellen. 

496 kilometer aan actieradius

De extra elektromotor bezorgt de ENYAQ iV 80x iets meer kilo's waardoor hij iets zwaarder is. Logischerwijs heeft dit een kleine invloed op de actieradius. Volledig opgeladen beschikt u over een range van 496 kilometer in plaats van 537 (WLTP). Gezien de vele voordelen, zal u dit niet weerhouden om voor de iV 80x te gaan.