Kopen incl. BTW

€ 42.990,-

Private leasen p/m v.a.

€ 619,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 615,-

Financieren p/m v.a.

€ 499,-

Bijtelling vanaf

€ 229,-

Škoda Enyaq: Indrukwekkende specificaties

Met maar liefst 537 kilometer aan actieradius (WLTP) en met de snellaadmogelijkheid is het nieuwe model uitermate geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Naast de Kodiaq, Karoq en Kamiq is de Enyaq de nieuwste (en eerste elektrische) SUV van Škoda. Met het MEB-platform zijn de mogelijkheden eindeloos en heeft de designer vrij spel gekregen. Het ruimtelijke interieur staat bol van de technologie en Simply Clever features. De Škoda Enyaq is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog. De wielbasis is maar liefst 2.765 mm groot en de elektrische SUV heeft tot wel 586 liter aan bagageruimte. Daarnaast heeft de Enyaq maar liefst 1200 kg trekgewicht.

Met de Škoda Enyaq maakt Škoda elektrisch rijden bereikbaarder dan ooit. De Enyaq is op korte termijn uit voorraad leverbaar en te bestellen in diverse vermogens- en uitvoeringsvarianten. Elke Enyaq heeft 2 jaar fabrieksgarantie, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km). Bekijk verder op deze pagina de brochure of de volledige prijs- en specificatielijst. 

Zakelijke lease en private lease

Voor zowel de zakelijke, als de privé lease rijder is de Škoda Enyaq zeer aantrekkelijk geprijsd voor de iV 60 en iV 80. Bekijk hieronder onze leasevoorraad en vraag uw favoriete model aan.

enq-ng-112

Innovatief

U kunt de accu op drie manieren laden. Het snelladen van de Enyaq kan in slechts 40 minuten tot 80% met een DC snellader van 125 kW. U kunt thuis laden met een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox, afhankelijk van de grootte van de accu doet hij dit in 6 tot 8 uur. 

De innovatie komt ook terug in het ruime interieur. Het centrale 13 inch grote display is te combineren met een groot head-up display met augmented reality en de permanente internetverbinding staat garant voor doorlopend up-to-date informatie. 

Elektrische topmodellen: iV 80 en iV 80 Sportline

De Škoda Enyaq iV heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot één van de meest gewilde elektrische auto's in Nederland. Vanwege dit succes breidt Škoda het aanbod aan Enyaq verder uit. De elektrische SUV is nu namelijk ook bestelbaar met extra krachtige vierwielaangedreven uitvoeringen, genaamd Enyaq iV 80 en Enyaq iV 80 Sportline.

Ervaar de Škoda Enyaq iV

Onze Škoda Enyaq voorraad

De ideale gezinsauto

De Enyaq is de ideale combinatie van een SUV en een gezinsauto. Hoewel traditioneel gezien een SUV en een gezinsauto niet de meest logische combinatie lijken, heeft Škoda met de Enyaq een revolutionaire benadering gevonden. Het interieur is een wereld waar milieubewuste keuzes samenkomen met ultiem comfort. De handige "Simply Clever" accessoires maken het leven van een Škoda-rijder toch net wat extra makkelijk, zoals de parapluhouder in de voorportieren, telefoonstandaards in de hoofdsteunen, een parkeerkaarthouder in de A-stijl en een ruitensproeiervloeistoftank met ingebouwde trechter. Met bagageruimte van 585 tot 1710 liter (met de achterbanken neergeklapt) biedt de Enyaq ontzettend veel ruimte. Ook zorgt zijn lage design voor een lage luchtweerstand , waardoor deze Škoda efficiënt met energie omgaat, net als door zijn rijgedrag. 

Volledig aerodynamisch geoptimaliseerd

Dat aerodynamica een belangrijke peiler is bij de ontwikkeling van elektrische auto's, wist u wellicht al wel. De carrosserie van de Enyaq iV is zo gestroomlijnd dat de Cw waarde van slechts 0,257. Niet alleen de carroserie draagt hier aan bij, zo ook de speciale aero-wielen, koelluchtlamel in de centrale luchtinlaat en de spiegels op de voorportieren in plaats van op de vensterdriehoek van de A-stijl. Zo heeft de Enyaq iV een langgerekt dakprofiel en dakspoiler met geïntegreerde zijvinnen. Deze verhogen de neerwaatse druk van de auto en samen met de randen op de achterbumper zorgt het weer voor een soepele luchtstroom rond de carroserie. Onderstaande afbeelding geeft een goed overzicht van de aerodynamica bij de Enyaq iV.

Aandrijvingen

De Enyaq is te verkrijgen in twee verschillende (achterwiel)aandrijvingen: de iV60 (132 kW/180pk) en iV80 (150 kW/204pk). De iV60 heeft een accucapaciteit van 58 kWh, de iV80 77 kWh. Met de beide aandrijvingen komt u respectievelijk tot 397 en 537 kilometer ver volgens WLTP-norm. 

Snelladen kan bijvoorbeeld tot 125 kW, waardoor de accu van 5% naar 80% in 38 minuten gaat. Op het centrale infotainmentscherm is tevens alles te bedienen, zoals de navigatie en het klimaat. Toch heeft de Enyaq onder het scherm nog aardig veel fysieke knoppen.

Actief koelluchtgordijn

Škoda heeft aan de voorzijde van de auto een verstelbare koelluchtlamel in de centrale luchtinlaat geplaatst. Afhankelijk van de hoeveelheid / behoefte van de elektrische aandrijving, het accuakket en de airco opent het elektronische syteem van de Enyaq iV de koelluchtlamel zover als nodig is. Wanneer de lamel volledig gesloten is, dan heeft dit positieve gevolgen voor de aerodynamica en dus de actieradius. De actieradius wordt hiermee tot 7 kilometer vergroot. 

Alle delen van de auto zijn eigenlijk zo ontwikkeld dat het ten goede komt van de aerodynamica en dus actieradius. Kijk bijvoorbeeld eens naar de voorbumper met de unieke spoilers voor de wielen. De lucht wordt bewust naar de onderzijde van de auto gedreven waardoor het langs de gladde onderkant van de carrosserie en accupakket kan stromen. In combinatie met de luchtgordijnen in de voorbumper leiden al deze elementen de luchtstroom rondom de wielkasten naar de achterzijde van de auto. Wielen hebben een aandeel van 25% in de luchtweerstand. Hierdoor zijn er aerodynamische geoptimaliseerde lichtmetalen velgen leverbaar die voor minder turbulentie zorgen.

Verhoogde actieradius in de Sportline

De elektrische Škoda Enyaq iV is vernieuwd én verbeterd! Met krachtigere prestaties, een verhoogd rijbereik tot wel 565 km (WLTP) en snellere laadtijden zorgen voor nog meer gebruiksgemak. Dankzij geavanceerde software en motorupgrades levert de Enyaq SUV met een 77 kWh accupakket nu 210 kW/285 pk. De achterwielaangedreven Enyaq accelereert zelfs van 0-100 km/u in slechts 6,7 seconden, waardoor hij nog sneller is dan zijn voorganger (voorheen 8,8 seconden). Kortom: de Enyaq is nu krachtiger en efficiënter dan ooit tevoren.

De Škoda Enyaq iV RS drift de recordboeken in
Play

De Škoda Enyaq iV RS drift de recordboeken in

Zelfs met een elektrische SUV heeft Škoda twee wereldrecords ijsdriften gevestigd. Dit lukte met de ENYAQ RS iV. De records voor ‘Langste aaneengesloten drift op ijs’ en ‘Langste aaneengesloten drift op ijs door een elektrische auto’ werden officieel behaald en dit werd erkend door GUINNESS WORLD RECORDS. Richard Meadan, een Engelse autojournalist, verbrak deze twee records en driftte ze de boeken in op het bevroren Stortjärnen-meer, nabij Östersund (Zweden).

Beschikbare uitvoeringen

Škoda Enyaq accu en aandrijving

In eerste instantie is de 100% elektrische SUV leverbaar met twee accu varianten: de iV 60 en de iV 80 met achterwielaandrijving. De iV 50 komt nog op de markt

Accu en aandrijvingNetto capaciteitActieradius
iV 50, achterwielen52 kWh365 km
iV 60, achterwielen58 kWh397 km
iV 80, achterwielen77 kWh565 km

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over de Enyaq iV

 • De Enyaq iV heeft een maximale actieradius van 537 km (WLTP). De basisversie met een 55 kWh accu heeft 109 kW aan vermogen en een actieradius van 340 kilometer. De 132 kW sterke versie, die een 62 kWh accu bezit, heeft een range tot 390 km. De langste range (537 kilometer) wordt behaald met de 150 kW sterke, achterwielaangedreven Enyaq iV met de 82 kWh accu. De actieradius wordt beïnvloed door bijvoorbeeld de voertuigconfiguratie, rijstijl, maar ook s de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Het gebruik van airco of verwarming heeft ook invloed. Ga hier slim mee om. 

  Radio en verlichting hebben amper invloed op de actieradius.

 • De Enyaq iV kan op drie verschillende manieren worden geladen: thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW), als een 11kW wallbox, maar ook met een DC snellader. Thuis kan de iV 60 in 6 uur en 45 minuten volledig worden geladen en de iV 80 in 7,5 uur. Met een DC snellader van 100 kW kan de Enyaq iV 60 in ongeveer 42 minuten* worden geladen van 5% naar 80%. De Enyaq iV 80 wordt met een DC snellader van 125 kW in 38 minuten* geladen van 5% naar 80%.

 • De accu van de Enyaq iV moet natuurlijk een zo lang mogelijke levensduur hebben. Als de accu continu tussen de 20 en 80% blijft, zal de batterijconditie beter zijn. Daarnaast neemt de laadsnelheid af als het percentage lager dan 20% en hoger dan 80% is.

 • De Enyaq iV is een zeer ruime elektrische SUV. De specificaties zijn als volgt:

  Lengte4.648 mm
  Breedte1.877 mm
  Hoogte1.618 mm
  Bagageruimte585 liter
  Max. Vermogen225 W
  Max. Trekgewicht1.200 kg
  Max. Actieradius537 km*
  0 naar 100 km/u (4x4)6,2 sec.*
  0 naar 100 km/u (iV 80)8,7 sec.* 
  0 naar 100 km/u (iV 60)8,9 sec.* 
  Snelladen 5-80% (iV 80)38 min.*
  Snelladen 5-80% (iV 60)42 min* 
 • Het maximale trekgewicht is 1.200 kg, maar dan wel alleen op de meest krachtige accu van de Enyaq iV: 80x. De Enyaq iV 60 en Enyaq iV 80 beschikken allebei over een maximaal trekgewicht van 1.000 kg.

 • De Enyaq iV is beschikbaar voor Private Lease. Zowel de 60 (Sportline) als 80 (Sportline) zijn te configureren. Stel hem hier samen.

 • Neem contact met ons op via ons contactformulier en we helpen u verder! 

Enyaq Design selecties