Kopen incl. BTW

€ 48.690,-

Private leasen p/m v.a.

€ 799,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 730,-

ŠKODA ENYAQ: Indrukwekkende specificaties

Met maar liefst 537 kilometer aan actieradius (WLTP) en met de snellaadmogelijkheid is het nieuwe model uitermate geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Naast de Kodiaq, Karoq en Kamiq is de ENYAQ de nieuwste (en eerste elektrische) SUV van ŠKODA. Met het MEB-platform zijn de mogelijkheden eindeloos en heeft de designer vrij spel gekregen. Het ruimtelijke interieur staat bol van de technologie en Simply Clever features. De ŠKODA ENYAQ is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog. De wielbasis is maar liefst 2.765 mm groot en de elektrische SUV heeft tot wel 586 liter aan bagageruimte. Daarnaast heeft de ENYAQ maar liefst 1200 kg trekgewicht.

Met de ŠKODA ENYAQ maakt ŠKODA elektrisch rijden bereikbaarder dan ooit. De ENYAQ is op korte termijn uit voorraad leverbaar en te bestellen in diverse vermogens- en uitvoeringsvarianten. Elke ENYAQ heeft 2 jaar fabrieksgarantie, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km). Bekijk verder op deze pagina de brochure of de volledige prijs- en specificatielijst. 

Zakelijke lease en private lease

Voor zowel de zakelijke, als de privé lease rijder is de ŠKODA ENYAQ zeer aantrekkelijk geprijsd voor de iV 60 en iV 80. Bekijk hieronder onze leasevoorraad en vraag uw favoriete model aan.

Nieuwe topmodellen: iV 80x en iV 80x SPORTLINE

De ŠKODA ENYAQ iV heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot één van de meest gewilde elektrische auto's in Nederland. Vanwege dit succes breidt ŠKODA het aanbod aan ENYAQ's verder uit. De elektrische SUV is nu namelijk ook bestelbaar met extra krachtige vierwielaangedreven uitvoeringen, genaamd ENYAQ iV80x en ENYAQ iV 80x SPORTLINE.

Ervaar de ŠKODA ENYAQ iV

Onze ŠKODA ENYAQ voorraad

enq-ng-112

Innovatief

U kunt de accu op drie manieren laden. Het snelladen van de ENYAQ kan in slechts 40 minuten tot 80% met een DC snellader van 125 kW. U kunt thuis laden met een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox, afhankelijk van de grootte van de accu doet hij dit in 6 tot 8 uur. 

De innovatie komt ook terug in het ruime interieur. Het centrale 13 inch grote display is te combineren met een groot head-up display met augmented reality en de permanente internetverbinding staat garant voor doorlopend up-to-date informatie. 

Volledig aerodynamisch geoptimaliseerd

Dat aerodynamica een belangrijke peiler is bij de ontwikkeling van elektrische auto's, wist u wellicht al wel. De carrosserie van de Enyaq iV is zo gestroomlijnd dat de Cd coëfficiënt ervan slechts 0,257 bedraagt. Niet alleen de carroserie draagt hier aan bij, zo ook de speciale aero-wielen, koelluchtlamel in de centrale luchtinlaat en de spiegels op de voorportieren in plaats van op de vensterdriehoek van de A-stijl. Zo heeft de Enyaq iV een langgerekt dakprofiel en dakspoiler met geïntegreerde zijvinnen. Deze verhogen de neerwaatse druk van de auto en samen met de randen op de achterbumper zorgt het weer voor een soepele luchtstroom rond de carroserie. Onderstaande afbeelding geeft een goed overzicht van de aerodynamica bij de Enyaq iV.

Actief koelluchtgordijn

ŠKODA heeft aan de voorzijde van de auto een verstelbare koelluchtlamel in de centrale luchtinlaat geplaatst. Afhankelijk van de hoeveelheid / behoefte van de elektrische aandrijving, het accuakket en de airco opent het elektronische syteem van de Enyaq iV de koelluchtlamel zover als nodig is. Wanneer de lamel volledig gesloten is, dan heeft dit positieve gevolgen voor de aerodynamica en dus de actieradius. De actieradius wordt hiermee tot 7 kilometer vergroot. 

Alle delen van de auto zijn eigenlijk zo ontwikkeld dat het ten goede komt van de aerodynamica en dus actieradius. Kijk bijvoorbeeld eens naar de voorbumper met de unieke spoilers voor de wielen. De lucht wordt bewust naar de onderzijde van de auto gedreven waardoor het langs de gladde onderkant van de carrosserie en accupakket kan stromen. In combinatie met de luchtgordijnen in de voorbumper leiden al deze elementen de luchtstroom rondom de wielkasten naar de achterzijde van de auto. Wielen hebben een aandeel van 25% in de luchtweerstand. Hierdoor zijn er aerodynamische geoptimaliseerde lichtmetalen velgen leverbaar die voor minder turbulentie zorgen.

enyaqiv7

ŠKODA ENYAQ iV First Edition

De ŠKODA ENYAQ iV First Editions zijn nu verkrijgbaar! 

U heeft keuze uit drie uitvoeringen: de 60 First Edition (132 kW / 180 pk), de 80 First Edition of de 80 First Edition High (150 kW / 204 pk). De ŠKODA ENYAQ iV First Edition is uitgerust met allerlei extra opties en pakketten, zoals het Assistentie (Plus) pakket, Licht pakket, Comfort (Plus) pakket, een snellaad mogelijkheid en 20” (60 First Edition) of 21” lichtmetalen velgen (80 First Edition & 80 First Edition High). Bestel 'm nu en rijd dit voorjaar nog in een First Edition!

De ŠKODA ENYAQ iV-serie SPORTLINE

De ŠKODA ENYAQ SPORTLINE is nu bestelbaar. 

De SPORTLINE heeft grote lichtmetalen velgen, verlaagd sportchassis en zwarte afwerking in de details. Ook bevat de stoere uitvoering sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een driespaaks multifunctioneel sportstuur en natuurlijk sierlijsten in carbonlook. De ENYAQ iV SPORTLINE is verkrijgbaar in drie verschillende aandrijfvarianten: de ENYAQ iV 60 met 132 kW, de ENYAQ iV 80 met 150 kW en de vierwielaangedreven ENYAQ iV 80x met een gecombineerd vermogen van 195 kW.

SPORTLINE in beeld

De sportieve ENYAQ iV SPORTLINE wordt extra opgemerkt van buiten door zijn hoogglans zwarte afwerkingsdetails. De in het oog springende ŠKODA-grille, dakrails, raamomlijstingen en diffusor in de achterbumper zorgen allemaal voor deze sportieve look. Het ŠKODA-logo en de badges op de achterkant dragen bij aan de stoere looks, net als de side-skirts die gespoten zijn in de carrosseriekleur. De SPORTLINE-variant wordt geleverd met een excentrieke neus en de SPORTLINE-badges op de voorschermen. De stoere looks van de ŠKODA ENYAQ iV SPORTLINE worden afgemaakt met gepolijste 20 inch of 21 inch Betria lichtmetalen velgen.

Web Ready JPG-SKODA ENYAQ iV Founders Edition (4)

NIEUW: de ŠKODA ENYAQ iV Founders Edition

Ter ere van het 125-jarig bestaan van het merk brengt ŠKODA de ENYAQ iV Founders Edition uit. Er worden slechts 1.895 exemplaren gebouwd, refererend aan het jaar waarin grondleggers Václav Laurin en Václav Klement de oprichtingsakte van het bedrijf ondertekenden. Benieuwd naar de ENYAQ iV Founders Edition? Lees hier meer over prijzen, details en stel hem samen!

Beschikbare uitvoeringen

enyaqiv3

Brochure en prijslijst ŠKODA ENYAQ

ŠKODA ENYAQ accu en aandrijving

In eerste instantie is de 100% elektrische SUV leverbaar met twee accu varianten: de iV 60 en de iV 80 met achterwielaandrijving. Binnenkort volgen meer varianten.

Accu en aandrijvingNetto capaciteitActieradius
iV 50, achterwielen55 kWh340 km
iV 60, achterwielen58 kWh390 km
iV 80 (zonder warmtepomp), achterwielen77 kWh510 km
iV 80 (met warmtepomp) , achterwielen77 kWh510 km
iV 80 4x4, vierwielaandrijving77 kWh460 km
ivRS, vierwielaandrijving77 kWh460 km

ŠKODA ENYAQ optiepakketten

De ŠKODA ENYAQ is uit te rusten met een uitgebreid aantal optiepakketten om hen compleet naar wens samen te stellen. Van Assistentie, Klimaat, Sportline tot aan Infotainment en Parking pakketten. Deze uitgebreide keuze is ook terug te vinden in het interieur. De ŠKODA ENYAQ is uit te rusten met één van de zes 'Design' selecties., elk geïnspireerd op een interieur waarin de berijder zich volledig thuis kan voelen.  Rust de ENYAQ uit met één van de onderstaande designs: 

  • EcoSuite
  • Lodge
  • Loft
  • Lounge
  • Sportline
  • Suite

ENYAQ Design selecties