Elektrisch rijden à la Škoda met de nieuwe Enyaq

Škoda zet een grote stap richting het elektrisch rijden met de Enyaq. De Enyaq wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven auto dat op het MEB-platform staat. De nieuwe Škoda biedt enorm veel binnenruimte, heeft een aansprekend design en biedt volop rijdynamiek. U kunt straks gaan kiezen uit drie accuversies en vijf vermogensvarianten. Wanneer? Het eerste model kunt u begin 2021 in Nederland verwachten. 

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom deze nieuwe elektrische SUV van Škoda? Klik dan op de button!

Een nieuw tijdperk

Met maar liefst 500 kilometer aan actieradius (WLTP) en met de snellaadmogelijkheid is het nieuwe model uitermate geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Met het MEB-platform zijn de mogelijkheden eindeloos en heeft de designer vrij spel gekregen. Het ruimtelijke interieur staat bol van de technologie en Simply Clever features. De Enyaq is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog. De wielbasis is maar liefst 2.765 mm groot en de elektrische SUV heeft tot wel 586 liter aan bagageruimte. 

ŠKODA ENYAQ Camouflage (7)

Vijf vermogensvarianten, drie accuversies en twee aandrijflijnen

Met de nieuwe Enyaq is keuze reuze. De basisversies krijgen achterwielaandrijving, de krachtige uitvoeringen krijgen een tweede elektrische motor op de vooras. De krachtigste uitvoering kan tot wel 1.200 kg trekken. De line-up van de nieuwe Enyaq ziet er als volgt uit: 

  • 109 kW versie - 55 kWh accu - range 340 kilometer - achterwielaangedreven
  • 132 kW versie - 62 kWh accu - range 390 kilometer - achterwielaangedreven
  • 150 kW versie - 82 kWh accu - range 500 kilometer - achterwielaangedreven
  • 195 kW versie - 82 kWh accu - range 460 kilometer - vierwielaandrijving
  • 225 kW versie - 82 kWh accu - range 460 kilometer - vierwielaandrijving

De laatste en tevens krachtigste versie sprint in slechts 6,2 seconden naar de 100 km/u. 

Innovatief

U kunt de accu op drie manieren laden. Het snelladen van de Enyaq kan in slechts 40 minuten tot 80% met een DC snellader van 125 kW. U kunt thuis laden met een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox, afhankelijk van de grootte van de accu doet hij dit in 6 tot 8 uur. 

De innovatie komt ook terug in het ruime interieur. Het centrale 13 inch grote display is te combineren met een groot head-up display met augmented reality en de permanente internetverbinding staat garant voor doorlopend up-to-date informatie. 

Begin 2021 in Nederland

De Enyaq is de eerste grote stap richting de elektrificatie van Škoda. In totaal brengt het merk tot eind 2022 meer dan 10 modellen op de markt die (deels) elektrisch rijden beschikbaar maakt voor het grote publiek. 

De productie zal eind 2020 starten. Prijzen, specificaties en concrete timings worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Enyaq? klik dan op de button!