karoq3

ŠKODA KAROQ gefacelift: nieuw design inclusief geavanceerde technologie

Vier jaar na introductie heeft ŠKODA de KAROQ een flinke update gegeven. Het exterieur is aangescherpt en qua techniek heeft de KAROQ de benchmark weer weten te verleggen. Standaard wordt volgend jaar een volledig digitaal instrumentarium aan de nieuwe KAROQ toegevoegd, full-LED matrix koplampen zijn als optie te verkrijgen op de facelift. Ook zijn er nieuwe assistentie- en infotainmentsystemen met uitgebreide connectiviteitsdiensten. Qua emissie- en verbruikcijfers valt de KAROQ positief op, de nieuwe EVO-motoren dragen hier hun steentje aan bij. 

Vanaf 2017 zijn er maar liefst 500.000 KAROQ's de weg op gegaan, deze populariteit is in onze showroom ook niet geheel onopgemerkt gebleven. Het succes gaat ook na zijn voorganger verder, de vernieuwde KAROQ biedt namelijk veel ruimte, gebruiksgemak en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Opgefrist design

De details geven de vernieuwde KAROQ weer een flinke opfrisbeurt. Hij is te herkennen aan zijn brede, zeshoekige grille, nieuwe bumpers, een grote achterspoiler en slimme lichttechnologie. Opvallend vlakke koplampunits beschikken altijd over LED-technologie en zoals gezegd: voor het eerst leverbaar met full-LED Matrix-koplampen. Een ander opvallend lichtkenmerk is de LED-dagrijverlichting. Tevens maken de scherp gesneden achterlichten inclusief het kenmerkende C-design, ook gebruik van LED-technologie. De grote achterspoiler draagt bij aan een optimale stroomlijn en een imposante look. De aerodynamica wordt verder versterkt door de aero-afwerking van diverse lichtmetalen velgen. Dankzij het gestroomlijnde exterieur beschikt de KAROQ over een Cw-waarde van slechts 0,30, wat ook wordt vertaald in gunstige verbruikscijfers. Met dank aan deze cijfers behoort de KAROQ tot de meest gestroomlijnde auto’s in zijn klasse.

KAROQ-aandrijving

Motoriseringen

De KAROQ wordt in eerste instantie beschikbaar met efficiënte EVO-motoren. Het gamma start met de 1.0 TSI (81 kW/110 pk, 200 Nm) in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen. Daarnaast is er de 1.5 TSI met cilinderuitschakeling (110 kW/150 pk, 250 Nm), standaard met een handgeschakelde zesbak of optioneel met de automatische zeventraps DSG-transmissie. 

Een slim en duurzaam interieur

Het Eco-pakket wordt leverbaar op de vernieuwde KAROQ. Dit pakket bestaat uit gerecyclede of teruggewonnen materialen, waarbij de stoelbekleding is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De stijlvolle lederlook-afwerkingselementen bestaan net als de zachte Suedia-accenten uit volledige vegan-materialen. De passagiersstoel is nu ook beschikbaar met elektrische verstelling inclusief geheugenfunctie. Het VarioFlex-systeem maakt het mogelijk om de achterbank te verschuiven en in drie delen neer te klappen (40/20/40). De bagageruimte meet een maximale inhoud van 588 liter en dit wordt zelfs 1.605 liter met een neergeklapte achterbank. Mocht u de achterste zitplaatsen verwijderen komt zelfs 1.810 liter beschikbaar. Bij KAROQ-modellen zonder VarioFlex is een inhoud van 521 tot 1.630 liter beschikbaar in de bagageruimte. 

Up-to-date

Vanaf de introductie is de nieuwe KAROQ nog beschikbaar met een analoog instrumentenpaneel. In de loop van 2022 wordt een digitaal instrumentarium met een 8 inch display standaard. De Virtual Cockpit met 10,25 inch display kent vijf diverse weergavemogelijkheden en is naar eigen wens in te stellen. De Bolero en Amundsen infotainmentsystemen met een 8 inch touchscreen zijn, net als het Columbus-systeem met 9,2 inch touchdisplay, uitgerust met de nieuwste generatie en dus geheel bij de tijd. De infotainmentsystemen zijn standaard uitgevoerd met DAB+ digitale radio. Dankzij de ingebouwde eSIM is de KAROQ altijd online. Deze infotainmentsystemen zijn te bedienen via het touchscreen, het multifunctionele stuur of met de stem. De digitale stemassistent genaamd Laura, begrijpt commando’s in maar liefst 15 talen. De Software- en navigatie-updates kunnen ‘over the air’ worden uitgevoerd, waardoor u niet specifiek naar de werkplaats hoeft. U kunt uiteraard altijd bij ons terecht voor het uitvoeren van de updates. 

De vernieuwde KAROQ heeft de beschikking over veel online functies en diensten. Speciale infotainment-apps kunnen nieuwsitems en de weersverwachting weergeven en bovendien is het mogelijk om uw persoonlijke Google-kalender aan de auto te koppelen. Wat betreft het koppelen: smartphones zijn draadloos te verbinden via Wireless Smartlink-technologie, waardoor u toegang heeft tot Apple CarPlay en Android Auto. Optioneel is de Phonebox waarmee uw smartphone draadloos kan worden opgeladen. 

Geoptimaliseerde veiligheid

In de nieuwe KAROQ wordt u beschermd door maximaal negen airbags en vele rijsassistenten. Front Assist met vooruitziende voetgangersbescherming en City Emergency Braking zijn standaard, terwijl u Crew Protect Assist optioneel kunt toevoegen. Mochten de sensoren van dit systeem een plotselinge remactie vaststellen of een aanrijding zien aankomen, worden de ramen en (eventueel) het panoramadak automatisch gesloten. Bovendien worden de gordels strakker getrokken en de alarmverlichting ingeschakeld. Na een aanrijding voorkomt Multi Collision Brake het ongecontroleerd doorschieten van de auto. 

In het optionele Travel Assist komen geavanceerde assistentiesystemen samen, waarvan er twee versies zijn. Bij beide assistentiesystemen is de Predictive Cruise Control inbegrepen, die gebruik maakt van navigatiegegevens en van informatie van camera’s om de snelheid van de auto proactief aan te passen, bijvoorbeeld bij het naderen van bocht of bij een snelheidslimiet. Gecombineerd met de Stop & Go-functie kunnen KAROQ-modellen - die beschikken over een DSG-transmissie - zelfstandig tot stilstand komen én weer optrekken. De verkeerstekenherkenning is verder ontwikkeld en Adaptive Lane Assist herkent nu ook alle wegmarkeringen en wegwerkzaamheden.

Onder de uitgebreidere versie van Travel Assist vallen onder meer Park Assist en Side Assist met Rear Traffic Alert. Tevens is er Hands-on Detect. Als het stuur ‘ervaart’ dat het 15 seconden of langer niet wordt vastgehouden, kan Emergency Assist de alarmlichten activeren en de auto automatisch tot stilstand brengen in de huidige rijbaan. Manoeuvre Assist maakt parkeren eenvoudig, door objecten voor en achter de auto te detecteren bij het inparkeren. Wanneer noodzakelijk remt de KAROQ automatisch af. Ten slotte zijn Area View met 360-graden camera en trailer assist leverbaar als extra toevoeging aan uw KAROQ. 

We verwachten de nieuwe KAROQ medio 2022 in onze showroom. In aanloop naar de introductie maakt ŠKODA verdere details bekend over het leveringsgamma, de prijzen en specificaties. Mocht u geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven, kunt u zich inschrijven middels de onderstaande button.