hero-1-2

Zo gaat u goed voorbereid de winter in

De eerste winterse weersomstandigheden hebben zich laten zien in november met hier en daar viel zelfs wat (natte) sneeuw. Bent u al goed voorbereid op de winter? Met de volgende adviezen en tips van de experts van Škoda komt u gegarandeerd veilig de winter door.

Met de auto naar zijn werk gaan zorgt ervoor dat u in de vroege ochtend en late middag in het donker rijdt. Daarnaast kunnen mist, regen en ijzel u de das omdoen, wees dus goed voorbereid. De tijd is aangebroken dat u voorzichtiger moet gaan rijden. Matig uw snelheid of laat de auto eens staan als het openbaar vervoer een goed alternatief biedt.

chodec-namraz-01-1-3

Zo maakt u uw auto klaar voor de winter

Staat-ie al op winterbanden? Maak op tijd een afspraak bij de Huiskes-Kokkeler om de banden van uw auto te wisselen. Dan hoeft u niet op uw beurt te wachten op het moment dat winterbanden écht nodig zijn en meer mensen de banden van hun auto laten wisselen. In sommige landen zijn de winterbanden zelfs verplicht.

750-21-skoda-zimni-pneu-en-f0bf0313

Ergernissen voorkomen

Een veelvoorkomende ergernis in de winter is het beslaan van autoruiten. Vergeet dus niet om ook de binnenkant van de ruiten goed schoon te maken, want dit vermindert de vorming van condens. Daarnaast is het krabben van uw autoruiten een enorme ergernis. Daar heeft niemand zin in maar het moet wel gebeuren, aangezien het gevaarlijk is. Gebruik dan ook de ijskrabber.

oct-ng-142-1-3

Hoe voorkomt u bevroren voorruiten?

Maak niet de fout om met de ruitenwissers het ijs van de voorruit te laten vegen. Het is niet erg als ze vastgevroren zitten, maar dit kunt u beter voorkomen door de ruitenwissers overeind te zetten in de avond gaat en de vorst begint. Dat scheelt in de ochtend een hoop gedoe en tijd.

screen-fluids-filling-1-2

Zuinig zijn op uw ruitenwissers

In Nederland sneeuwt het niet meer zo vaak als dat een aantal jaren geleden was. Gladheid en ijzel komen daarentegen wel regelmatig voor. Hier kan iedereen door verrast worden. Met mogelijk heel vervelende gevolgen. Houd bijvoorbeeld niet uw winterjas aan in de auto. Het dragen van een zonnebril is wel aan te raden, zeker in de ochtend of de namiddag.

spb-fl-ivh-024-remote-heating-1-2

Doe de check

De winter goed voorbereid ingaan, dan is het van belang dat u voor alle checks wel wat tijd vrijmaakt. Ook kunt u bij ons langsgaan voor de wintercheck, zodat u niet veel tijd hoeft vrij te maken en wij het werk voor u doen. Uw auto wordt dan op twintig belangrijke punten gecheckt, waardoor u vervelende verrassingen voorkomt en u veilig de winter ingaat!

Naar de wintercheck