Samen vooroplopen

Een belangrijke drijfveer voor succes zijn stagiaires in de verschillende lagen van de organisatie. Stagiaires helpen ons met hun vooruitstrevende ideeën en hun frisse blik. Zaterdag 25 mei is het 'Dag van de Stagiair', dus spraken we drie van onze stagiairs over hun tijd bij Huiskes-Kokkeler. Hoor van Roy, Esmee en Luuk hoe ze zich in hun verschillende disciplines ontwikkelen, hoe een dag eruit ziet en wat de kansen bij Huiskes-Kokkeler zijn. We stellen je voor aan een aantal van onze ambitieuze stagiairs!

Roy Scholte van Mast - Stagiair Werkplaats

"Ik volg de opleiding tot autotechnicus (niveau 4) en zit nu in mijn eindstage. Destijds ben ik naar de Audi Technicians Experience geweest die bij Huiskes-Kokkeler werd georganiseerd. Dit was het eerste moment dat ik in aanraking kwam met Huiskes-Kokkeler als werkgever. Daarnaast heb ik mij al bij verschillende andere autobedrijven georiënteerd. Audi is toch wel mijn merk, mede daarom is de keuze op Huiskes-Kokkeler gevallen.

Het werk is afwisselend en veel klussen mag ik alleen uitvoeren. Inzet wordt beloond en hierdoor zijn er voor een stagiair veel mogelijkheden. Zo heb ik al een paar keer mee mogen kijken met de werkzaamheden van een Hoogvolt Expert. Bij Huiskes-Kokkeler werk je met de nieuwste technieken zoals de digitale werkorders en heb je de beschikking over merk-specifieke gereedschap. 

Wat mij aanspreekt aan de stage bij Huiskes-Kokkeler is de styling en tuning die ze hier doen. Ik zou ook graag die kant op willen. Ik heb laatst al een paar verlagingsveren onder een auto mogen zetten. Met mijn stage bij Huiskes-Kokkeler krijg ik de kans om met veel verschillende werkzaamheden mee te helpen en zo veel nieuwe dingen te leren!"

Esmee Pruim - Stagiaire HR

"Momenteel zit ik in mijn 3e studiejaar van de opleiding HRM op Saxion te Enschede. In Februari ben ik gestart met mijn stage bij Huiskes-Kokkeler. Huiskes-Kokkeler stond bij mij bekend als grote organisatie en als sponsor van FC Twente. Daarnaast sprak een stage bij Huiskes-Kokkeler mij erg aan door de vele verschillende functies in de organisatie.  

Een dag als HR-stagiaire bij Huiskes-Kokkeler is erg divers, je bent op een dag wel met twintig verschillende dingen bezig. Daardoor loopt elke dag anders. Zo ben ik bezig met de in- en uitstroom van personeel, denk ik mee over arbeidsmarktcommunicatie, regelen van personeelsgeschenken, opleidingsvragen en het beantwoorden van dagelijkse vragen van medewerkers. Ook bezoek ik de verschillende vestigingen om ook daar deze werkzaamheden uit te voeren.

Huiskes-Kokkeler is voor mij een mooie stageorganisatie omdat je de mogelijkheid krijgt om zelf met ideeën te komen en deze dan ook daadwerkelijk mag gaan toepassen. Zo heb ik tijdens mijn stage een nieuwe tool ontworpen om de persoonlijke ontwikkelingsgesprekken te verbeteren. Ik vind het fijn dat de medewerkers hier korte lijnen met elkaar hebben. Het is een grote organisatie, maar dit merk je niet op de werkvloer. Iedereen is erg betrokken en staat klaar om je te helpen."

Luuk Hetem - Afstudeerstagiair Marketing

"In februari ben ik gestart met afstuderen bij Huiskes-Kokkeler. Ik ben 4de-jaars student Creative Business met een specialisatie in marketing. Door mijn interesse in de automotive industrie en de bekende naam van Huiskes-Kokkeler is dit een perfecte match. Mijn afstuderen focust zich op de kansen op de social media kanalen. Naast het afstuderen krijg ik ook de kans om mee te werken met de marketing-afdeling. Zo ben ik bezig met het creëren van content, employer branding en het organiseren van events.

De begeleiding vanuit Huiskes-Kokkeler is erg fijn omdat er tijd wordt gemaakt voor de juiste ondersteuning. Ook krijg ik hier de kans om mij nog verder te ontwikkelen. Na het afronden van mijn afstuderen zal ik bij Huiskes-Kokkeler aan de slag gaan op de marketingafdeling. Een gave kans!

Stagelopen op de marketingafdeling is heel divers omdat je werkt met de verschillende automerken. Er is veel creatieve vrijheid in de contentcreatie, waardoor het heel uitdagend is. Tijdens mijn afstuderen mag ik dan ook veel voor de social media van Huiskes-Kokkeler doen, zo heb ik al meerdere viral Reels en TikToks mogen maken. Iets wat erg leuk is om te zien!"

Roy, Esmee en Luuk, bedankt voor jullie inzichten en veel succes met de afronding van jullie stage!

Ook stagelopen bij Huiskes-Kokkeler?

Huiskes-Kokkeler is voortdurend op zoek naar stagiaires in verschillende disciplines. Of je nou op zoek bent naar een meeloopstage of een afstudeeropdracht, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek de vacatures via deze button!