De nieuwe Transporter

Eind 2024 introduceert Volkswagen Bedrijfswagens de opvolgers van de Transporter 6.1 en Caravelle 6.1. Deze nieuwe generatie biedt aanzienlijke verbeteringen, waaronder een uitgebreide standaarduitrusting met digitale cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen. Opmerkelijk is de keuze uit diverse aandrijflijnen voor de Transporter, waaronder diesel, plug-in hybride en elektrisch. Volkswagen Bedrijfswagens blijft zo voorop lopen in innovatie en duurzame mobiliteit.

Nieuwe Transporter 2

Onderscheidend design

Met zijn strakke ontwerp onderscheidt de nieuwe Transporter zich als lid van de Volkswagen Bedrijfswagens-familie. Voorzien van standaard LED-koplampen aan de voorzijde en LED-units aan de achterzijde, biedt de Transporter flexibiliteit met een keuze tussen een achterklep of openslaande deuren. Standaarduitrusting omvat onder andere een elektronische parkeerrem met Auto Hold-functie, 12-inch digitaal instrumentenpaneel, geavanceerd infotainmentsysteem met DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, en een 13-inch touchscreen. Verdere features omvatten een multifunctioneel stuur, regensensor, Lane Assist rijbaanassistent, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met waarschuwing voor de verkeerde rijrichting. De Transporter combineert modern design met geavanceerde functionaliteiten voor een hoogwaardige rijervaring.

Diverse configuraties

Volkswagen Bedrijfswagens biedt de nieuwe Transporter in diverse configuraties, waaronder als gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (met ramen en stoelen achterin), pick-up dubbele cabine en Caravelle. Optioneel zijn de Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen verkrijgbaar met een verhoogd dak. Voor extra veelzijdigheid zijn de gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi ook leverbaar met een verlengde wielbasis. Bovendien kan het verhoogde dak nu ook worden gecombineerd met de kortere wielbasis, waardoor klanten een bredere keuze hebben om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Langer en breder

De nieuwe Transporter heeft een lengte van 5.050 mm, een toename van 146 mm vergeleken met zijn voorganger. De wielbasis is met 97 mm verlengd tot 3.100 mm, en er is ook een verlengde uitvoering beschikbaar met een 400 mm langere wielbasis (totale lengte: 5.450 mm). Met een breedte van 2.032 mm, 128 mm breder dan zijn voorganger (exclusief buitenspiegels), profiteert de nieuwe Transporter optimaal van zijn grotere buitenafmetingen. Deze vergroting komt volledig ten goede aan het interieur, wat resulteert in meer laadruimte of extra comfort voor de inzittenden.

Extra laadvolume, laadvermogen en trekgewicht

Dankzij de vergrote lengte, breedte en wielbasis biedt de nieuwe Transporter verbeterde laadmogelijkheden. Het maximale laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en standaard dak is nu 5,8 m3. Tussen de wielkasten meet de maximale laadbreedte nu 1.392 mm (+148 mm). Het laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis en dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met dieselmotor en een vermogen van 110 en 125 kW heeft Volkswagen Bedrijfswagens het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van 2,5 naar 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gegroeid van 150 kg naar 170 kg.

Innovatief in aandrijving

De nieuwe Transporter biedt een diversiteit aan aandrijvingen, waaronder de primeur van een plug-in hybride (eHybrid) en een volledig elektrische variant (e-Transporter) als alternatieven voor de traditionele dieselmotoren. De TDI-varianten variëren in vermogen: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Verder is er een plug-in hybride met 171 kW (233 pk) en vier volledig elektrische modellen met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). De TDI- en eHybrid-modellen hebben voorwielaandrijving, met optionele 4MOTION vierwielaandrijving voor TDI-versies vanaf 110 kW. De elektrische modellen hebben standaard achterwielaandrijving, met een toekomstige optie voor vierwielaandrijving. Deze diverse aandrijfkeuzes maken de Transporter flexibel en geschikt voor uiteenlopende mobiliteitsbehoeften.

Interesse in de nieuwe Transporter? Ga via de onderstaande button naaar de modelpagina en lees meer.