Speciale rol binnen mobiliteitsdiensten

Er zit een grote vooruitgang in de toekomst van autonome mobiliteit van Volkswagen Bedrijfswagens met de revolutionaire Volkswagen ID. Buzz AD (Autonomous Driving). Deze baanbrekende zelfrijdende voertuigen worden binnenkort getest in München en Texas (VS) waar beleidsmakers, politici, media en bedrijfsvertegenwoordigers de kracht van deze technologie zelf kunnen ervaren.

De focus van Volkswagen Bedrijfswagens ligt op commerciële toepassingen in grote steden in Europa en Noord-Amerika, waaronder carpoolprogramma's en transportdiensten. Het uitgebreide ontwikkelingsprogramma stelt het merk in staat om de technologie te testen, valideren en verfijnen op zowel Europese als Amerikaanse wegen. Ontdek zelf de vrijheid van volledig elektrisch en autonoom rijden met de Volkswagen ID. Buzz AD.

webimage-5D966BF0-5BDE-4E23-BCC09A87DA4E9912

Hoogste normen van autonomie

Uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals Mobileye's zelfrijdende systeem, voldoen de ID. Buzz AD-voertuigen aan de hoogste normen van autonomie en veiligheid (SAE-niveau 4). Camera's, radars en lidar-technologie zorgen voor een betrouwbare en intuïtieve rijervaring. Gedurende de testperiode is er altijd een supervisor aan boord om de controle indien nodig over te nemen. Met plaats voor vier passagiers is het de perfecte manier om de zelfrijdende toekomst te ervaren.

MOIA, een dochteronderneming van de Volkswagen Groep, draagt ook bij aan dit spannende project met haar expertise in mobiliteitsdiensten. Met meer dan 8,5 miljoen vervoerde passagiers sinds 2019, weten ze wat passagiers willen en wat operators nodig hebben.

Samenwerkingen

De lancering van het testprogramma in Texas, onder leiding van Volkswagen Group of America (VWGoA), markeert een belangrijke stap in het wereldwijde onderzoek en de ontwikkeling van autonome voertuigen. Volkswagen ADMT, LLC zal het programma ondersteunen in de VS, waar externe partijen in de mobiliteits- en transportsector de autonome vervoersdiensten zullen aanbieden. Bij Volkswagen Bedrijfswagens gaat alle focus op de toekomst van mobiliteit!