Prestaties van de ID. Buzz Cargo

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is bij de Bestelauto van het Jaar 2023-verkiezing van Automotive Magazine uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar’, de prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovend nieuw model. De ID. Buzz Cargo is vanaf de basis ontworpen als elektrische bestelwagen. Daarmee is hij perfect voor ondernemers die ook duurzamer te werk gaan, maar bezit deze ook typische Volkswagen Bedrijfswagens-kwaliteiten, zoals comfort en een top-uithoudingsvermogen  

De titel ‘Belofte van het Jaar 2023’ is vooral te danken aan de duurzame focus van de ID. Buzz Cargo. Hij is de eerste bedrijfswagen van Volkswagen én de eerste in zijn segment die speciaal is ontwikkeld voor de volledig elektrische aandrijving. Hierdoor heeft het model de hoogste actieradius op de markt en maximaal gebruiksgemak. Ook met zijn robuuste inslag en hoge veiligheid is hij klaar voor elke klus. Bovendien staat de professionele Volkswagen Bedrijfswagens-organisatie achter elke ID. Buzz Cargo. 

id.buzzcargo5-2

400 kilometer actieradius

De jury is duidelijk gecharmeerd van de elektrische Volkswagen: “De auto roept met zijn retro-looks veel emotie op, maar is toch ook echt een praktische bus met een laadruimte van 3,9 kuub, snelladen met 170 kW en een range van ruim 400 kilometer.” aldus de vakjury over de eervolle titel ‘Belofte van het Jaar’, die tijdens de Fleet Expo in Amsterdam aan de ID. Buzz Cargo werd bekendgemaakt. 

id.buzzcargo4-2

Iconisch exterieur

Met zijn moderne en opvallende looks symboliseert de nieuwe ID. Buzz Cargo de duurzaamheid van deze elektrische aandrijving. Voor ondernemers die hun visie hebben gericht op een duurzame toekomst, is dit model natuurlijk het perfecte visitekaartje; iedereen ziet direct dat dit een elektrische bestelwagen is. Bovendien onderstreept het sympathieke, maar ook strakke uiterlijk de rijke traditie van Volkswagen Bedrijfswagens en het iconische design van de traditionele Transporter. 

id.buzzcargo8-2

Wereldwijde belofte

De titel ‘Belofte van het Jaar’ van het bekende vakblad Automotive Magazine is voor de ID. Buzz Cargo geen op zich staande prijs. Eerder dit jaar werd de ID. Buzz Cargo ook al uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2023’. De nieuwe onderscheiding komt op het moment dat de eerste exemplaren van de auto in Nederland aan klanten worden uitgeleverd. De grote vraag naar deze elektrisch aangedreven bestelwagen weerspiegelt overduidelijk dat ook ondernemers enthousiast én klaar zijn voor een nieuwe manier om de klus te voltooien.