20220919hs02208.

International Van of the Year 2023: De ID. Buzz Cargo

Tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover is de Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023. De nieuwste volledig elektrische bestelbus van Volkswagen Bedrijfswagens, die gebaseerd is op de iconische Volkswagen T1 van zeventig jaar geleden, heeft deze internationale prijs al gekregen vóór hij leverbaar is. 

De International Van of the Year (IVOTY) award werd voor de 31e keer uitgereikt en werd gekozen door een internationale vakjury van 24 Europese journalisten.

id.buzzcargo1-2 (1)

Prestigieuze prijs al vóór hij op de markt is

“Het gebeurt niet vaak dat een compleet nieuw bestelwagenconcept bij zijn marktintroductie direct de International Van of the Year-titel (de hoogste internationale erkenning in de sector voor lichte bedrijfswagens) wint”, verklaart Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing. “Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfswagens met deze unieke bestelbus die bij uitstek geschikt is voor gebruik in milieubewuste binnensteden. Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”

id.buzzcargo2-2 (1)

Juiste model, juiste moment

CEO Dr. Carsten Intra nam namens Volkswagen Bedrijfswagens de IVOTY 2023-award tijdens de IAA Transportation in Hannover in ontvangst. De ID. Buzz Cargo blijkt het juiste model op het juiste moment te zijn voor Volkswagen Bedrijfswagens, want de eerste orders vlogen als warme broodjes over de toonbank. "De feedback op deze bus is enorm positief en bovendien krijgt deze nieuwe mobiliteitsvorm de erkenning die hij verdient. Het winnen van de International Van of the Year-award is een enorme eer en we zijn enorm trots op deze titel. Voor ons is de onderscheiding het bewijs dat we voor elk van onze klanten de juiste bedrijfswagen leveren.”, aldus Intra. 

id.buzzcargo8

Eerbetoon aan de T1

Op het gebied van design is de ID. Buzz gebaseerd op de T1 uit de jaren '50. Natuurlijk heeft de ID. Buzz Cargo de belangrijkste trends van deze tijd in het bezit: een elektrische aandrijflijn, de intelligente toepassing van rijhulp- en informatiesystemen, over-the-air software-updates en de compatibiliteit met nieuwe mobiliteitsconcepten. Ook is de volledig elektrische ID. Buzz Cargo gebaseerd op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep. 

In de ID. Buzz Cargo wordt het platform gecombineerd met een 77 kWh accupakket (bruto capaciteit: 82 kWh) dat een 150 kW sterke elektromotor heeft op de achteras voor het vermogen. Deze combinatie is goed voor een rijbereik (WLTP) tot 424 kilometer. Aan een laadpaal (wisselstroom) wordt het accupakket opgeladen met een vermogen van 11kW. Met een CCS-kabel kan de ID. Buzz snelladen (gelijkstroom) met een maximum laadvermogen van 170 kW. In 30 minuten is het accupakket van 5% tot 80% op te laden.

id.buzzcargo9

Een bus met trekkracht

De ID. Buzz Cargo is te bestellen met twee of drie zitplaatsen voorin. Met een laadvermogen van 650 kg heeft hij een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor twee europallets. En met een trekkracht van 1.000 kg trekt hij ook zonder moeite een aanhanger.

De ID. Buzz is bij ons te bestellen. Hij wordt standaard geleverd inclusief onderhoud (t/m 7 jaar) garantie op het accupakket (t/m 8 jaar). De prijs is vanaf € 46.200 excl. BTW. Dit najaar gaan de eerste exemplaren in Nederland de weg op en maakt de ID. Buzz Cargo zijn opwachting in de showroom van Huiskes-Kokkeler. Wanneer het zover is, laten wij dit direct weten. Houd onze website goed in de gaten!