Twee keer feest, maar welke precies?

In Amerika is het dubbel feest voor Volkswagen! De legendarische Volkswagen-bus wordt gevierd met een eigen internationale feestdag, genaamd 'International Volkswagen Bus Day'. Vanaf nu staat 2 juni bekend als dé dag waarop deze iconische bus wereldwijd in de schijnwerpers staat. Tegelijkertijd heeft Volkswagen het Amerikaanse debuut van de ID. Buzz gepland op de allereerste Volkswagen Bus Day, op 2 juni aanstaande. Zo wordt deze nieuwe feestdag dus gevierd met het debuut van deze nieuwe uitvoering!

De benoeming van een internationale feestdag voor de Volkswagen-bus is een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van het succesvolle model. De bus heeft door de jaren heen een grote culturele en maatschappelijke rol gespeeld. Het erfgoed van de Type 2 en zijn opvolgers is ongeëvenaard over de hele wereld, ongeacht of het gaat om Bulli's of Kombi's. Cameron Batten, Chief Communications Officer van Volkswagen Amerika, is maar al te blij over het vieren van deze jaarlijkse feestdag met alle eigenaren en liefhebbers. De introductie van de ID. Buzz in Amerika draagt op een passende manier bij aan het voortzetten van deze traditie.

BWG T.61 bulli HK Exclusive

Het idee achter Volkswagen Bus Day

Wat in 2013 is ontstaan met de viering van 'International Popcorn Day', heeft de jaarlijkse internationale feestdag zich ontwikkeld tot een wereldwijd begrip dat wordt georganiseerd door Volkswagen Amerika en National Holiday Calendar, een organisatie die belangrijke, vrolijke en opmerkelijke doelen bijhoudt. Wat ooit bescheiden begon, is nu een geliefde viering geworden die diverse gemeenschappen over de hele wereld verbindt en de waarde van cultuur en maatschappij viert. En nu is het ook een hoogtepunt geworden voor enthousiaste Volkswagen-busliefhebbers.

intl-vw-bus-day-type-1-green-small

“Bus & Coffee”

Op 2 juni dit jaar vindt een baanbrekend evenement plaats: de allereerste Volkswagen Bus Day. En waar anders dan in Huntington Beach, Californië, zou dit feestelijke evenement beter passen bij het lokale erfgoed van het geliefde model? Huntington Beach, ook wel bekend als een paradijs voor surfers, heeft een levendige surf-community. Generaties lang hebben gepassioneerde surfers en hun kleurrijke surfboards de Volkswagen-bus als hun ideale vervoermiddel gekozen. Deze speciale dag is een uitnodiging voor fans en eigenaren van Volkswagen-bussen om samen te komen en elkaar te ontmoeten en zullen fans ook de kans krijgen om kennis te maken met de nieuwe ster van Volkswagen, de ID. Buzz. Vanaf die dag zal de verlengde wielbasisuitvoering specifiek beschikbaar zijn op de Amerikaanse markt.

Bekijk de beelden van deze dag