California CONCEPT Wereldpremière op Caravan Salon in Düsseldorf

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert zijn nieuwste model, de Volkswagen California CONCEPT, tijdens de aankomende Caravan Salon in Düsseldorf van 25 augustus tot 3 september. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de camperbus traditie van het merk, die teruggaat tot de oorspronkelijke onthulling van de California op de Caravan Salon in 1988.

Met een viering van 35 jaar en meer dan 260.000 geproduceerde eenheden, introduceert de Volkswagen California CONCEPT een nieuw tijdperk van avontuur. Gebouwd op basis van de lange L2-versie van de Multivan, maakt dit studiemodel moeiteloos de overgang van dagelijks vervoer naar een avontuurlijke kampeerervaring. De plug-in hybride technologie versterkt de veelzijdigheid door krachtige prestaties, een laag brandstofverbruik en de mogelijkheid om volledig elektrisch en emissievrij te rijden, wat zorgt voor zowel prestaties als milieuvriendelijkheid.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft plannen om de productie van de nieuwe kampeerbus in 2024 te starten, waarmee het erfgoed van de California een gedurfde en elektrificerende toekomst tegemoet gaat."