Over een week al

Het grootste internationale VW Bus Festival 2023 in Hannover vindt komende week plaats van 23 tot en met 25 juni. Met maar liefst 6.000 ingeschreven busjes is dit evenement een must-see voor alle Volkswagen-fans! Mis de spectaculaire expositie van meer dan zeventig zeldzame historische Volkswagen-bussen niet, waaronder de oudste geregistreerde T1 uit 1950 genaamd 'Sofie' met chassisnummer 20-1880. Bewonder ook de unieke T1 Half-Track Fox, speciaal ontworpen voor ruige berggebieden en slechts één exemplaar in de wereld. Verder is er de originele 'Plattenwagen' te bewonderen, de bus waarmee het allemaal begon volgens de schets van Ben Pon. Mis deze unieke showcase niet tijdens het VW Bus Festival, waar zelfs een geheel nieuw exemplaar van de jaren '40 wordt tentoongesteld, gebouwd door Volkswagen-werknemers, inclusief gepensioneerden, met originele onderdelen.

sofie-oudstenoggeregistreerdet1

Moderne bus

De VW-bus heeft altijd voorop gelopen in zijn tijd en dat geldt ook voor de elektrische T2 uit 1978. De T3 California, een ware legende onder Volkswagen-bussen, blijft vakantiegangers wereldwijd tot op de dag van vandaag inspireren om avontuurlijke reizen te maken. En het verlangen om een onvergetelijke reis te maken kan moeilijk worden weerstaan, zeker nadat u hoort van het record dat de vierde generatie Multivan syncro in 1999 heeft gevestigd door de legendarische Panamericana-route van Alaska naar Vuurland in een nieuwe recordtijd af te leggen.

multivansyncro

Van verleden tot heden

Ontdek de magie van Volkswagen tijdens het VW Bus Festival 2023! Bewonder de nieuwste busmodellen, zoals de sprankelende Caddy California en de krachtige Grand California. Laat u betoveren door de gedeeltelijk elektrische Multivan eHybrid en maak kennis met de baanbrekende ID. Buzz-familie, inclusief de gloednieuwe ID. Buzz met lange wielbasis. Ook kunt u een reis terug in de tijd maken met enkele onvergetelijke klassiekers, waaronder de legendarische T1 Half-Track Fox, de revolutionaire T2 Electric, de geliefde T3 California en de iconische Multivan syncro-recordbus. Het VW Bus Festival 2023 is een eerbetoon aan de rijke historie van Volkswagen, dat elke fan zal bekoren. Indrukwekkend en vooral leuk!

t1half-trackfox

T1 Half-Track Fox: Volkswagen-bus als terreinwagen

Terug naar de legendarische geschiedenis van de T1 Half-Track Fox, de ultieme terreinwagen van Volkswagen. Geboren in mei 1962, begon deze bus zijn reis als een gewone T1 in Hannover. Maar dankzij de vaardigheden van Kurt Kretzner, een getalenteerde Volkswagen-monteur uit Wenen, werd de T1 getransformeerd tot een indrukwekkende bergbeklimmer. Met vier assen, waarvan twee met kettingaandrijving en twee met dubbele banden, was dit de meest off-road geschikte Volkswagen-bus ooit. Met een draaicirkel van slechts 6 meter en een automatisch sperdifferentieel, doorstond de T1 Half-Track Fox gemakkelijk elke uitdaging, zelfs in diepe sneeuw. Voorzien van een krachtige 31 kW/42 pk boxermotor met een inhoud van 1.493 cm3, bereikte deze legendarische bus een topsnelheid van 40 km/u. Na een zorgvuldige restauratie en een frisse oranje lak, die perfect past bij besneeuwde landschappen, is de Half-Track Fox nu te bewonderen in de klassiekerafdeling van Volkswagen Bedrijfswagens.

t2electric

T2 Electric: Directe voorloper van de ID. Buzz

Volkswagen Bedrijfswagens brengt het VW Bus Festival naar een nieuw elektrisch niveau. Ze hebben een elektrisch Volkswagen-busje op basis van de T2 geïntroduceerd, dat nog steeds de wegen betreedt. Dit is eigenlijk de voorloper van de legendarische ID. Buzz. Terug in 1970 heeft Volkswagen in Wolfsburg een ontwikkelingsafdeling opgericht die de allereerste elektrische Volkswagen heeft ontworpen. Niet lang daarna begon de beperkte productie van deze elektrische bestelwagen, die beschikbaar was als pick-up, bus en gesloten bestelbus. Een geweldige reis door de geschiedenis van Volkswagen!

t2electric

Al 45 jaar een elektrische bus

In de Duitse hoofdstad Berlijn was een accuwisselstation opgezet waar lege batterijen binnen vijf minuten werden vervangen door volledig opgeladen exemplaren. Terug in de tijd, 45 jaar geleden, had de bestelwagen al een energie-recuperatiesysteem aan boord. Met een indrukwekkende batterijcapaciteit van 21,6 kWh kon het elektrische Volkswagen-busje afstanden tot 85 kilometer afleggen, aangedreven door een elektromotor met een continu vermogen van 16 kW/22 pk. Deze 2.170 kg wegende T2 haalde een topsnelheid van 75 km/u.

t3california

T3 California: een echte globetrotter

De California, een icoon op wielen, heeft de harten van Volkswagen-fans over de hele wereld veroverd. Deze legendarische camper, die in 1988 is voortgebracht uit een samenwerking met Westfalia, heeft de manier waarop we reizen voorgoed veranderd. Kom meer te weten over zijn oorsprong en ontdekking tijdens de spectaculaire onthulling op de Caravan Salon in Essen, Duitsland.

5.000 exemplaren het eerste jaar

De California was altijd al stijlvol, comfortabel én betaalbaar. Met kleuren als Pastel White en Marsala Red en lichtgrijs velours bekleding, ademt deze camper klasse. Het interieurontwerp straalt ook elegantie uit, met een witgrijs en strak vormgegeven keukentje. Voor slechts 39.900 Duitse mark kon u destijds genieten van de California, een ware bestseller met 5.000 verkochte exemplaren in het eerste jaar.

Panoramisch raam

De Volkswagen California was erg veelzijdig. Naast het iconische opklapdak kon u ook kiezen voor een ruim hoog dak met een adembenemend panoramisch raam. Het hoge dak hield je droog tijdens lange regenbuien en koude temperaturen, terwijl het opklapdak indruk maakte met zijn lagere totale hoogte (slechts 2.080 mm in vergelijking met 2.610 mm). Zo paste de California moeiteloos in elke privégarage en op tal van openbare parkeerplaatsen. Een perfecte combinatie van functionaliteit en stijl voor echte Volkswagen-liefhebbers!

Recordbus

De legendarische Panamericana-route, van Alaska tot Vuurland, staat symbool voor avontuur en ongekende prestaties. In 1999 verbrak Volkswagen Bedrijfswagens alle records met de serieproductie van de Multivan syncro van de vierde generatie. Onder leiding van chauffeurs Andreas Renz en Matthias Göttenauer legde het team de epische 22.880 kilometer af in slechts 15 dagen, 14 uur en 6 minuten. Deze ongelofelijk korte reistijd werd niet alleen vastgelegd in het Guinness Book of Records, maar bewees ook dat de vierwielaangedreven Volkswagen-bus de ultieme reisgenoot is voor avontuurlijke wereldreizigers.

Basis van de vierwielaandrijving

De recordrit van de Multivan syncro was een enorme inspiratie voor Volkswagen Bedrijfswagens. Het succes van de recordbus met kenteken 'WOB AZ 152' heeft geleid tot de ontwikkeling van de indrukwekkende Multivan PanAmericana-modellen met vierwielaandrijving. Na een lange afwezigheid wordt deze avontuurlijke reiswagen nu voor het eerst onthuld tijdens het VW Bus Festival. U kunt de gloednieuw gebouwde Multivan syncro bewonderen, samen met andere krachtige modellen met vierwielaandrijving, in het spannende 'Offroad'-thema. Mis ook niet de kans om Göttenauer zelf te horen vertellen over zijn onvergetelijke recordreis in het klassieke Volkswagen Bedrijfswagens-paviljoen.