Wederom een jubileum!

Een nieuw jubileum voor Volkswagen! De Polo GTI viert zijn 25e verjaardag en dat wordt groots gevierd met de speciale Edition 25 voor deze sportieve en stoere uitvoering van de Polo! Terug naar 1998, toen de Polo voor het eerst werd gezegend met de legendarische drie letters: GTI. En nu, na 25 jaar, komt Volkswagen met de Polo GTI Edition 25, een buitengewone jubileumeditie gebaseerd op de huidige Polo GTI met maar liefst 152 kW/207 pk onder de motorkap. Deze exclusieve 'hot hatch' is niet alleen krachtig dankzij zijn turbomotor met vier cilinders, maar heeft ook een uitrusting die de GTI-status waardig is. Met een sportonderstel, het elektronische XDS sperdifferentieel, een indrukwekkende standaarduitrusting en een aantal unieke designfeatures is deze speciale editie echt iets bijzonders. En we hebben geluk, want twintig exemplaren van de Polo GTI Edition 25 komen naar Nederland. Mis deze kans niet om zelf ook deel uit te maken van de GTI-geschiedenis!

pologtiedition252

Wat maakt de Edition 25 uniek?

Voor de aandrijving vertrouwt de Polo GTI Edition 25 op de bekende, krachtige 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor, die een vermogen van 152 kW/207 pk en een koppel van 320 Nm bezit. Daarmee sprint hij in al 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Die prestaties combineert de Edition 25 met een speciaal afgestemd, met 15 mm verlaagd sportonderstel. Daarnaast is er een elektronisch XDS-sperdifferentieel dat voor optimale rijdynamiek zorgt, maar ook voor een verbeterde grip van de voorwielen en een typische GTI-handling. 

pologtiedition254

Sportief en feestelijk

Maak kennis met de opvallende Polo GTI Edition 25, die zijn unieke status zowel optisch als innerlijk bevestigt. Deze bijzondere auto combineert de kenmerkende GTI-look met opvallende details, zoals rode remklauwen, sierstrips, en een stoere honingraatdesign in de radiatorgrille. De verchroomde uitlaatpijpen geven hem dat extra beetje stijl. Maar dat is nog niet alles! De Polo GTI Edition 25 biedt een wereld aan exclusieve functies, zoals de glanzend zwarte 18-inch lichtmetalen velgen 'Adelaide', een zwart dak en zwarte buitenspiegels die de sportieve uitstraling benadrukken.

pologtiedition256

Speciaal interieur

Stap in het interieur en u wordt verwelkomd door exclusieve sportstoelen in zwart-rood geperforeerd leder, met prachtige GTI-logo's als extra accent. De hoogglans zwarte sierdelen met rode GTI-handtekening voegen een vleugje klasse toe. Het infotainmentsysteem Ready to Discover, gekoppeld aan een indrukwekkend 8-inch hoge-resolutiescherm, biedt maximaal gebruiksgemak en connectiviteit.

pologtiedition255

Eén uit 2500

Deze limited edition wordt extra speciaal gemaakt door het unieke 'One of 2.500' logo op de dorpellijsten. Naast de bekende GTI-kleuren Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smokey Grey Metallic en Deep Black Pearl Effect, is de Polo GTI Edition 25 ook verkrijgbaar in de exclusieve kleur Ascot Grey. Kortom, deze auto is een ware blikvanger die zijn bijzondere karakter in alle opzichten benadrukt.

pologtiedition251

Geavanceerde technologie

Met zijn strakke en sportieve design trekt de Polo GTI Edition 25 direct alle aandacht. Standaard wordt hij geleverd met IQ.LIGHT LED-matrix koplampen, Dynamic Light Assist en LED-dagrijverlichting, waardoor uw zicht op de weg altijd optimaal is, zelfs in de donkerste hoeken. Het multifunctionele lederen sportstuur is voorzien van schakelpaddles en een exclusief '25' embleem. U bent direct één met de auto, klaar om elke bocht aan te vallen. Maar deze bolide biedt meer dan alleen een geweldige stuurervaring.

pologtiedition2512

Nieuwste assistenten

Dankzij geavanceerde rijassistentiesystemen, die normaal alleen te vinden zijn in hogere autoklassen, wordt rijden met de Polo GTI Edition 25 een ware verademing. Het standaard aanwezige Travel Assist stelt je in staat om gedeeltelijk autonoom te rijden. Met snelheden variërend van 0 tot maar liefst 210 km/u kan Travel Assist de besturing, het remmen en accelereren overnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door data van onder andere Adaptive Cruise Control en Lane Assist, waardoor u altijd in veilige handen bent.

Er zijn slechts twintig exemplaren van de Polo GTI Edition 25 in Nederland, dus pak snel uw kans om deze unieke Edition 25 te bemachtigen en voel de kracht van deze limited edition Polo GTI Edition 25!

25 jaar historie van de Polo GTI

Toen de Polo in 1979 werd geïntroduceerd, zorgde de GT-variant van de allereerste Polo voor veel opwinding. Pas in 1998 kreeg de derde generatie Polo voor het eerst de begeerde "GTI" letters. Volkswagen produceerde slechts 3.000 exemplaren van de eerste Polo GTI en al snel was het uitverkocht. Enkele jaren later, in 2006, verscheen de volgende GTI-versie, inclusief de indrukwekkende 132 kW/180 pk sterke Cup Edition, die gebaseerd was op de raceauto's in de Polo Cup en een echte traktatie was voor de liefhebbers.

In 2010 kwam de vijfde generatie van de Polo op de markt, waarbij de 1.4-liter TSI-motor met turbo en supercharger direct populair werd bij zowel bestaande, als nieuwe GTI-fans. In 2014 werd de opvolger gelanceerd, met onder andere een gloednieuwe 141 kW/192 pk sterke TSI-motor en een topsnelheid van 236 km/u. De huidige zesde generatie Polo zet de GTI-traditie voort sinds 2021.

Ervaar de Edition 25