samsouen-food-truck-final (1)

Oproep aan de fans

Misschien wel de meest verbouwde, aangepaste, gepimpte en gepersonaliseerde bus aller tijden, de Volkswagen ID. Buzz. In de recente tv-commercial gaf Volkswagen aan dat zij benieuwd zijn naar wat Nederland allemaal met de elektrische ID. Buzz gaat doen. Met kunstmatige intelligentie (AI) roept Volkswagen iedereen op om hun fantasie te uiten op de ID. Buzz, door middel van een vernieuwende social mediacampagne (AI. Buzz). Hiermee wordt nu de veelzijdigheid van deze Volkswagen-bus heel duidelijk naar voren gebracht.

gus-buzz-the-new-electric-volkswagen-id.buzz-in-a-cyberpunk-des-cb6092f2-43c9-4d4d-8278-124bba866c7e

Blanco canvas

Volkswagen geeft op Instagram haar bezoekers een blanco canvas, waarmee zij de kans krijgen om hun droom-ID. Buzz van de toekomst te ontwerpen. Alle ontwerpen zijn mogelijk, niets is te gek. Het meest creatieve ontwerp wordt door Volkswagen daarna in AI-tools gezet en uitgebeeld als een indrukwekkend prototype van de ID. Buzz van de toekomst. De mooiste platen worden getoond in een virtuele eregalerij op de grid van Volkswagen Nederland Instagram.

heliuntitled-1 (1)

AI. Buzz is razend populair

Volkswagen is met deze online actie één van de eerste merken die kunstmatige intelligentie toepast in een campagne. Op het gebied van creativiteit doet de ID. Buzz qua niet onder voor zijn legendarische voorgangers. De AI. Buzz-campagne van Volkswagen werd ontwikkeld in samenwerking met Dentsu Creative Amsterdam en is beschikbaar op de Instagram-pagina van Volkswagen: https://www.instagram.com/reel/Cqal6HxDeit/?igshid=YmMyMTA2M2Y