De Volkswagen Arteon en de Arteon Shooting Brake is nu verkrijgbaar met een plug-in hybride uitvoering. Deze uitvoeringen hebben een vermogen van 160 kW/218 pk en een elektrische actieradius van 61 kilometer. Standaard worden de plyg-in hybrides geleverd als R-line Business+-uitvoering voor extra luxe en sportiviteit. De nieuwe Arteon is als hybride verkrijgbaar vanaf € 48.990 en de Shooting Brake vanaf € 49.690.

De samenwerking van de elektromotor met de 1.4 TSI turbo-benzine motor zorgt bij de Arteon voor een 160 kW/218 pk sterke motor. Hierbij is een topsnelheid van 222 km/h haalbaar en accelereert de wagen van 0 naar 100 in 7,8 seconden. Mede dankzij deze kracht is het ook nog eens mogelijk om een aanhanger van maximaal 1.600 kg te trekken. Het verbruik bedraagt 1,1 l/100 km** (Arteon Shooting Brake: 1,2 l/100 km**) en een CO2-uitstoot van 26-27 g/km**.

ehybride arteon

Puur elektrisch

De Arteon beschikt over een accupakket waarmee een elektrische reikwijdte van 61 km mogelijk is. Dat betekent dus dat u uw meeste dagelijkse ritten puur elektrisch kan afleggen. Het opladen van de accu bij een wallbox of lokaal laadpunt duurt ongeveer 3,5 uur. 

Interieur Arteon

R-Line Business+

De nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake worden allebei geleverd met het hoog uitgeruste R-line Business+ pakket. Voor de sportiviteit worden de getinte ramen en de 18'' lichtmetalen velgen standaard geleverd .Ook is er qua luxe veel standaard uitgerust. Kijk bijvoorbeeld naar het multimediasysteem met vele functies, de elektrische achterklep en Keyless Entry/start.