De elektrische stadsauto van de toekomst: de ID. LIFE

De Volkswagen ID. LIFE is de veelbelovende toekomstige stadsauto. Het huidige conceptmodel, waarvan de productieversie in 2025 beschikbaar komt op de markt, wordt gekenmerkt door de combinatie van duurzaamheid, geavanceerde technologie en zijn tijdloze design. En dat voor slechts een vanafprijs tussen de 20.000 en 25.000 euro.

Compacte cross-over: puristisch en duurzaam

De duurzaamheid van de ID. LIFE is in vrijwel ieder element te herleiden. De volledig elektrische aandrijflijn maakt de auto emissievrij en qua materiaalgebruik is veelal gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gerecyclede materialen. Zo omschrijft Jozef Kabaň, hoofdontwerper van Volkswagen: “De ID. LIFE licht slechts een tipje van de sluier op die nu nog over onze toekomstige stads-EV’s ligt. Wij worden gedreven door innovatie, duurzaamheid en tijdloosheid.”

Zowel decoratieve elementen als conventionele materialen ontbreken bij de ID. LIFE. Neem het dak en de motorkap. Het kunststof -voorzien van luchtkamers- bestaat bij deze onderdelen uit louter gerecyclede PET-flessen. De blanke lak op de carrosserie bestaat deels uit verwerkte houtsnippers die dienen als natuurlijke kleurstof, terwijl biomassa aan de basis ligt voor de lakverharder. De banden van de ID. LIFE bestaan mede uit organische olie, rijstschillen en natuurlijk rubber.

Duurzaam en natuurlijk interieur

Net als het exterieur is het interieur consequent vervaardigd met duurzame materialen. Het aanwezige hout is afkomstig uit duurzame bosbouw. De passagiers worden comfortabel verplaatst, zittend op Artvelours Eco-bekleding die voor een aanzienlijk deel is verkregen uit de recycling van kunststofafval.

Mede dankzij zijn lage vanafprijs, is de Volkswagen ID. LIFE bereikbaar voor een zeer breed publiek. Aansluitend op de ACCELERATE-strategie poogt Volkswagen dat 70 procent van alle verkochte auto’s in Europa vanaf 2030, volledig elektrisch zijn gevoed.