VW ID.4 GTX

Proefrit ID.4 GTX tijdens de Roadshow (28 juni t/m 3 juli)

De ID.4 GTX is tussen maandag 28 juni en zaterdag 3 juli te reserveren voor een proefrit! Zo heeft u de kans om de eerste, elektrische 'GTI' van Volkswagen te ervaren. Plan uw proefrit via onderstaande button, na het plannen nemen wij contact met u op voor de bevestiging.

Op de luchthaven Tempelhof in Berlijn heeft Volkswagen het eerste volledig elektrische high-performance model voorgesteld: de ID. 4 GTX. Voor echte dynamiek is deze ID. 4 GTX de eerste auto op het MEB-platform met dual-motor vierwielaandrijving.

Tijdens deze wereldpremière liet de ID. 4 GTX zien waar hij toe in staat is: een helling met een hellingshoek van 37,5 procent is geen probleem voor deze auto. Dit is haalbaar door zijn sterke dual-motor vierwielaandrijving. Mede dankzij deze motor is er een acceleratie mogelijk van 0 naar 60 km/h in 3,2 seconden en van 0 naar 100 km/h in 6,2 seconden. De begrensde topsnelheid van de ID. 4 GTX is 180 km/h. 

Een dual-motor vierwielaandrijving beschikt over een elektrische motor op zowel de voor- als achteras. Hiermee zorgen ze waar nodig voor vierwielaandrijving en is het totaalvermogen van de auto 220 kW (299 pk). 

ID. 4 GTX 1

Het design

Wanneer u kijkt naar de ID. 4 GTX, valt het design u gelijk in het oog. Het design wordt samengebracht met het sportieve rijplezier en zorgt voor een perfecte combinatie. Opvallende GTX-kenmerken die zijn toegevoegd: het 3D LED-achterlichtcluster met de remlichten in de vorm van een X en de nieuw ontwikkelde bumpers. De lichtstrip die we al kennen, is fraaier gemaakt door nieuwe designelementen. Denk bijvoorbeeld aan de drie honingraatelementen die de dagrijverlichting vormen.

Hoogwaardig interieur

Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur beschikt over nieuwe elementen. Kijk naar de sportieve rood contrasterende naden in de stoelen die zorgen voor een nog uniekere uitstraling. Het dashboard is samen met de kunstlederen bekleding van de portieren gevormd in de donkere kleur X-Blue, die kleur voor duurzaamheid. GTX logo's zijn te vinden op de dorpelbekleding, bovenaan de rugleuningen van de voorstoelen en op het stuurwiel.

Doel van VW

Met het nieuwe merk GTX wilt Volkswagen het meest begeerde duurzame mobiliteitsmerk worden. Volkswagen wil dan ook in 2030 het aandeel van de verkoop van volledig elektrische auto's in Europa verhogen met 70 procent. Kijkt Volkswagen 20 jaar verder? Dan willen zijn klimaatneutraal zijn en in 2025 willen ze 16 miljard euro investeren in de elektrische mobiliteit. 

In de zomer van 2021 wordt de Volkswagen ID. 4 GTX gelanceerd. Verdere informatie zoals prijzen en specificaties volgen binnenkort. 

Bekijk hier de Volkswagen ID. 4 GTX